Dag 12 Vila do Bispo – Cabo de San Vicente – Sagres

27 januari, 25 km, zonnig, veel wind 15 graden YES, onze Rota Vicentina zit er op. Trots op deze kanjers. Een route met ongekende natuurschoon, de zwaarte te vergelijken met de Camino Primitivo. Een super ervaring, en dat in januari.

Na een goed ontbijt en verse cake van ons overnachtingsadres ” Vivenda Familio Pedro” gaan we op pad. Een hele koude wind en we lopen terug naar Vila do Bispo en hebben de wind tegen…. Ook gisterenavond was het heel koud. De noorden wind stond precies op ons raam en de verwarming kreeg het niet warm. ? Met jas aan in bed het blog schrijven dan maar…. De route vanaf het dorp is 14 km naar de kaap. Eerst over vrij vlak terrein met brede paden. We kiezen voor de kustroute, onderweg kom je vanzelf de Blauw-groene variant tegen. In het boekje staat een van de mooiste natuurpaden van Europa. Die uitdaging gaan we aan. Hier rechts af dus. En het IS ook fantastisch mooi. We hebben er geen woorden voor en zeggen dan ook….dit kun je niet uitleggen, dit moet je ervaren. De vuurtoren zien we eerst als stipje aan de horizon, elk half uur zie je het dichterbij komen. Om een klif te passeren moeten we over hele smalle paadjes afdalen. Ergens staat ook een ladder om een stuk te overbruggen. Voor mij (met toch wat hoogtevrees) een heel lastig stukje. We werden door onze kampioen bergwandelen (Nel) naar beneden gepraat. Een ander stuk was zeer zwaar door heel veel grote keien…we vroegen ons af of we de Blauw-groene strepen nog zouden vinden. Zo waren er onderweg steenmannetjes gemaakt, zodat we zagen dat er goed zaten. Het lijken net mossen als je naar de omgeving kijkt. Gecombineerd met vetplanten, die hier en daar al een paarse bloem hebben, een lust voor het oog. De kliffen zijn adembenemend mooi! En de kustlijn ten zuiden van de kaap, glinstert in het zonlicht. En dan zijn we er bijna….. De eindbestemming is bereikt. De vuurtoren is het einde van deze fantastische wandeling van Santiago do Cacem naar Cabo San Vicente. Daarna is het nog 7 km lopen naar Sagres, waar ons appartement “Sagres Time Apartment” ligt. Wauh wat mooi. Een beloning voor al onze inspanningen…..

12 reacties op “Dag 12 Vila do Bispo – Cabo de San Vicente – Sagres

 1. Wat was het heerlijk om jullie te volgen op de fantastische reis. Ik wens jullie een geïnspireerd nagenieten.

 2. Lieve Chris en lieve mede wandelaars,

  Ja echt…….heb bewondering voor jullie. Van harte gefeliciteerd! Zo ontzettend leuk om op afstand met jullie mee te reizen door het lezen van de gezellige verslagen en de prachtige foto’s!
  Wens jullie een veilige reis naar huis!

 3. Proficiat met deze tocht.
  Het was of ik deze weer liep, maar nu in omgekeerde volgorde.
  Veilige thuisreis en mooie herinneringen.

 4. Fantastisch dat het gelukt is en gefeliciteerd allemaal.
  En wat was het leuk om deze tocht, nu vanuit omgekeerde route, nog een keer mee te beleven. Dank je wel.
  Hartelijke groet Ineke

 5. Gefeliciteerd allemaal! Wat een prachtige plaatjes. Dit is iets wat wij op ons wandel wensen lijstje zetten! Jullie kunnne met trots terug kijken, nu lekker bijkomen en uitrusten.

 6. Lieve wandelaars,
  Van harte gefeliciteerd met deze prestatie. Ik heb jullie gevolgd en heb met jullie mee gewandeld. Tiny en Mieke voor jullie een dikke knuffel, tot volgende week zaterdag op de dag wandeling, groetjes Toos

 7. Wat mooi en stoer dat jullie dit gehaald hebben ? en prachtig om deze wandeling te volgen met Mieke als schrijfster.

 8. Top hoor petje af , wat een bijzonder mooie route en wat een prachtige laastst etappe . Daar kunnen jullie nog wel ff van nagenieten. Heb er van genoten .. maakt me steeds meer nieuwsgierig hoe het is om een camino te wandelen !!! Veilige terug reis gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.