Dag 11 Bardeiro – Vila do Bisbo

26 januari, 24 km, veel wind en zon 13 graden De etappe was eigenlijk van Carrapateiro naar Vila do Bispo en met de km van Bardeiro erbij zou het op 28 km uitkomen. Dat vinden we teveel en daarom besluiten we een afkorting te nemen. Zie stippellijn volgens Maps.me. We zijn erg blij dat het lukt! Verder uitzoomen en je ziet precies de wandelpaden ?

Die stijging die je op de kaart ziet is maar liefs 115 meter en daar begonnen we mee. Het valt ons op dat de bomen groen zijn en dat wel zullen blijven. Gewoon geen herfst hier….? Wel zien we paddestoelen in diverse vormen en kleuren. Ook deze dag staat als licht in het boekje. Het zijn echt pittige klimmetjes en even zovele dalingen. Vooral de eerste en die halverwege. In totaal 299 meter stijgen en 206 meter dalen De regen van gisteren heeft weer plassen op het pad gemaakt. Het blijft voorzichtig manoeuvreren. Uiterst links of rechts van het pad. Na 10 km vinden we in het dorp Pedralvo een bar die open is. We worden er gastvrij ontvangen en het blijkt dat je hier ook kunt slapen. (Sitio da Pedralva). Wie weet, doe ik dat nog eens. Een smal straatje leidt ons naar de bar. Het is nog ongeveer 30 km naar Cabo de San Vicente. Waar het vlaggetje staat op de kaart , daar zijn we al. Nu voelen we ook….we gaan het halen….. In een dal vlak voor de volgende grote stijging hebben we lunch pauze. Daar waait het niet. In de wind is het veel te koud om buiten te zitten. Na de grote stijging staan we bovenaan wat uit te blazen. Dat mag ook gerust, het kost de nodige kracht. Zelf loop ik niet zo lekker vandaag….pap in de benen.

Op de hoogte van windmolens lopen we geruime tijd over vrij vlak terrein. Het doet ons denken aan de Leenderheide, de Postbank en de Venlose heide. Een bospad, met aan weerszijden dennenbomen.

Vila do Bispo is een dorp in een dal en we zien het dan ook plotseling liggen.

Daar gaan we op zoek naar een terrasje in de zon en uit de wind. Ons etappedrankje is weer verdiend.

We slapen nog 1,6 km verder bij “Vivenda Familia Pedro”. Daar worden we erg gastvrij ontvangen. Een verblijf buitenaf met palmbomen voor de deur. Wauw….geweldig.

4 reacties op “Dag 11 Bardeiro – Vila do Bisbo

  1. Dat was weer een hele mooie wandeldag met de nodige geniet momentjes, echt een hele mooie wandelroute .. en dan dat zonnetje dat zal goed voelen .. zijn we in Nederland ok wel aan toe .. pff grijs steeds. Dus is het met het sluiten van de ogen een beetje zonnig van binnen na het zien van de foto’s !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.