Dag 13 dagje Sagres

28 januari, 13 km , rondwandeling Sagres, zonnig, later bewolkt 15 graden

Je weet nooit hoe het uitkomt met de planning, en zo had ik een reservedag ingepland voor vandaag. Sagres is prachtig gelegen, zee rondom, met stranden en kliffen omgeven.

Waar het rode puntje op de kaart staat, daar bevindt zich ons appartement, Sagres Time Apartment. Vandaar gingen we eerst naar de haven. Grote en kleine vissersbootjes, krabben netten en een kleurrijk schouwspel.

Een zeester die nog gedeeltelijk vastzit aan het net.

Bovenop de klif lopen we over een smal paadje met grandioos uitzicht.

We kijken naar vissers en hun vangst. Enorme vissen die zo aan een restaurant worden verkocht. Dat hebben we gisteren ervaren. Een visrestaurant, waar de vis lag die dezelfde dag was binnen gebracht.

En wat denk je van pauze uit de wind op een zuidstrand achter de rotsen? Het leek wel zomer!

De zon tovert zilver op de golven van de zee. Zo mooi! Ik word er ontroerd van. Oneindige leegte, zo ver je kunt kijken, alleen de golven van de zee.

Daarna bezoeken we het grote fort “Fortaleza”. Gelegen op een zuidelijke landtong, waar vandaan je alle richtingen uit kunt kijken.

Ook naar het nabijgelegen strand, speciaal voor surfers het Praia do Tonel. Zelfs in januari is het hier goed toeven.

Bedankt lieve mede wandelaars, Chris, Tiny, Josephine en Nell. Dankzij jullie is deze Rota Vicentina er een geworden om niet te vergeten. Dank ook voor het vertrouwen dat jullie me geven en de warme vriendschap die ik heb ervaren. Het was super!

2 reacties op “Dag 13 dagje Sagres

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.