Dag 10 Bardeira – Carrapateiro

25 januari, rustdag 5 km, in de ochtend regen

Gisteren sloten we de dag af met een heel sterk kruidendrankje, wat we na afloop in het restaurant in Carrapateiro kregen.

“Het loopt anders vandaag”. We waren van plan de rondwandeling vanaf Carrapateiro te doen. 10 km, waarvan een groot deel langs zee. Maar…..het regent deze ochtend, dus we veranderen de plannen en blijven bij de kachel van ons appartement. Wat een mazzel… Pauze dag en we hebben de eerste dag regen. Een potje kaarten en de ochtend is zo om.

In de middag wordt het droog en het plan ontstaat om lopend naar het restaurant in Carrapateiro te gaan. Een heel mooi stuk natuur!

Wat we zien, is de eucalyptus boom in bloei. Nog nooit gezien. Zo komen die vruchten tot stand…… Een soort hoedjes, die lijken op eikels en naar eucalyptus ruiken.

Tot onze verrassing zien we in de verte de zee liggen. Het is koud, met een harde wind en de zon schijnt af en toe. We voelen ons heel klein in dit immense landschap. Ook hier is het stevig klimmen en dalen We snappen goed dat de route als zwaar werd bestempeld.

Zo waren we in 1,5 uur net voor donker in ons pizza restaurant.

2 reacties op “Dag 10 Bardeira – Carrapateiro

  1. Wat je een rustdag noemt !! toch nog best pittig , maar ja de spiertjes moeten soepel blijven. En wederom genoten van jullie belevingen tis daar echt mooi .. en jullie hebben de natuur zowat helemaal voor jullie zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.