Dagwandeling Drunense duinen

11 november 2017

18 km, droog

De hele week was de voorspelling dat het zou regenen vandaag en wat hebben we….droog weer. Alleen toen we net binnen waren werden we verrast met een bui. Mazzel toch?? Vandaag stond een rondje Drunense duinen op het programma. Een pittige wandeling, ook door los zand. Zeer mooi in elk jaargetijde.

Om 10 uur verzamelen we ons bij de Drie Linden en gaan op pad via het wandelroute netwerk. Ook als je geen kaart hebt…er staat een bord met de nummertjes en dat kun je zo fotograferen. We lopen eerst door een bosgebied naar het westen in de richting van Restaurant de Roestelberg.

De meeste bomen hebben hun bladeren al verloren. Een Beukenlaan geeft nog heel veel kleur. Volop herfst.

We waren in 2 groepen op pad. Rita was erbij om kennis te maken met de mensen die volgend jaar de Camino Portugues met haar gaan lopen. Een speciaal welkom voor hen. Ook de snelleren onder ons sloten zich bij haar aan. Ik bijf, zoals gewoonlijk, in de achterhoede, zodat ieder op zijn tempo kan lopen.

Na de Roestelberg is een heuse “berg”. We klimmen dapper in het rulle zand.

De groepsfoto van vandaag. In totaal met 15 personen. Helaas waren er wat afmeldingen, maar dat kan altijd.

Daarna gaan we vooral over het zand verder naar Bosch en Duin.

Je kunt goed zien dat het de afgelopen week heeft geregend. Je ziet al donkere plekken. Ik heb het wel eens gezien als er water staat in de winter. Altijd mooi.

Om 15.15 uur kwamen we weer bij de Drie Linden in Giersbergen terug. Tijd voor het etappedrankje….

Fijn om jullie weer te ontmoeten en ook even tijd voor elkaar te vinden. Tijdens het wandelen hebben we altijd mooie gesprekken. Dan loop je eens met die, en dan weer met die. Tot een volgende keer! Van harte welkom.

2 reacties op “Dagwandeling Drunense duinen

  1. Dankzij de gedegen voorbereidingen van Mieke en begeleiding van Rita konden wij genieten, door het zand klossen, gesprekken voeren en -her- kennismaken met dit mooie stukje Nederland. Allemaal bedankt voor jullie -wandel- bijdrage! Wim & Adri

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.