Dag 17 Lavacolla – Santiago

6 november, 12 km mistig, later zon, 13 graden

Samen hadden we ervoor gekozen om op tijd te vertrekken om om 12 uur in Santiago te kunnen zijn. We gingen om 7.30 uur de deur uit. Het is volle maan en die verlicht ons pad, het pad dat ons de laatste km naar Santiago gaat brengen.

Het is heel koud nog in de mist en ik ben erg blij met mijn donsjasje. Weegt bijna niets en geeft precies genoeg warmte. Dan wordt het licht. Is het de laatste dag naar Santiago of is het dat er weer een nieuwe dag voor ons ligt? Wat het ook is….ik voel me blij? bij het zien van deze ochtendpracht.

Op naar Monte de Gozo. Het café waar we koffie willen drinken is nog dicht en we komen rond 9 uur daar aan. Het monument licht net een beetje op als de zon door de mist komt.

Nee hoor, als je denkt dat er geen heuvels meer zijn, het laatste stuk, dan heb je het mis. We klimmen dapper door de mist. Vandaag allemaal met rugzak, want de beide dames willen als “echte” pelgrim aankomen. En dat is met rugzak?. Voor mij is dat niet zo. Als een rugzak te zwaar voelt, dan mag je altijd kiezen. We genieten van de laatste km’s.

Na Monte de Gozo is er plotseling een “Desvio”, dit is een omweg. Het voelt wel als 2 km meer. Gelukkig was de totale afstand niet zo ver. Nog een klein stukje door de straten naar het centrum en dan zijn we er…. Het plein van de kathedraal!

We waren wel op tijd voor de mis, maar ik schatte in dat we geen tijd genoeg hadden om in het Hostal in te checken. We laten de bagage in de hal staan. Na de mis gaan we binnen bij San Martin Pinario en…..rugzakken weg. Oei….naar de receptie en daar stonden ze. Nog even en ze hadden de politie ingeschakeld. Pfff dat was schrikken. Wie treffen we na de mis? Frank en Flor. Een geweldig weerzien met onze Camino vrienden. Die hadden we een enkele dagen niet gezien. Ook zagen we Monica en onze Ierse vrienden weer.

Op naar het pelgrimsburo voor de Compostela. Waar ik gewend ben aan lange rijen, is er nu niemand. We krijgen tijd en aandacht en de dame die ons hielp zette ons zelfs nog op de foto.

Het zit er op. Dank je wel Marietje en Mariet. Dankzij jullie hebben we een onvergetelijke Camino afgerond. Ik heb ervan genoten.

7 reacties op “Dag 17 Lavacolla – Santiago

  1. Mieke van harte gefeliciteerd met het behalen van de Camino en de gezelschap ook gefeliciteerd. En ik heb genoten van je verslagen en foto’s. En nu even rusten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.