Camino Mozarabe van Malaga naar Cordoba

20 november 2017

We gaan op pad van Malaga naar Cordoba. We vertrekken op 20 november. Malaga ligt aan de Middellandse Zee en we lopen naar het noorden. De eindbestemming is Cordoba. Hier hopen we 2 december aan te komen. De route is 226 km lang.

Van oudsher werd deze route gebruikt door de christenen die in het Arabische deel van Spanje woonden. Het is dan ook één van de oudste originele routes naar Santiago de Compostela. De tocht in Andalucia gaat via de uitlopers van de Sierra Nevada, met spectaculaire vergezichten over dit onherbergzame landschap. We gaan naar Cordoba, een vroegere Moorse stad, met zijn legendarische moskee. Eén van de culturele hoogtepunten van deze tocht.

9 reacties op “Camino Mozarabe van Malaga naar Cordoba

  1. Beste wandelaars, Heel veel succes. Ik volg jullie in de verhalen. Gaat beslist een prachtige tocht worden. Weer fijn om jullie ervaringen te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.