Dag 9 Cabra – Baena

29 november, 29 km (!), Regen

Maar eerst nog een toetje van gisteren. Marie-Jose van pension Geurrero in Cabra gaat ons rondleiden in een museum. De 2e oudste school van Spanje, die nog steeds in gebruik is. Hier een maquette van Spanje, waar we ons realiseren dat de bergen tussen Cordoba en Malaga wel erg hoog zijn.

We kijken de ogen uit. Boeken van 1850 en ouder.

De lijkwade van Christus en ook het graf nagemaakt.

Gevonden fossielen van honderden jaren geleden. En dat allemaal verteld door de enthousiaste Marie José. We voelen ons verwend door deze Camino engel.

En vandaag….de al weken beloofde regen. Na het uitgebreide ontbijt ( inclusief gebakken eieren) gaan we op pad.

Wat is dat toch met die km’s? Volgens het boekje en beschrijving 13 km tot aan Dona Mencia. Nee….15 km. En dan waren we pas bij het oude stationnetje. Dan nog meer dan 1 km door het dorp om het begin van de route op te pakken naar Baena. Volgens het boekje 8,7 km. In werkelijkheid 14 km.

De regen was steeds aanwezig. Maar ook dan hebben we behoefte aan een kleine pauze na 2 uur lopen. Precies op dat moment vinden we……een klein schuilhuisje. Camino toeval?

Wat gebeurt er? De motregen verandert in stromende regen. Vette druppels maken grote kringen in het water.

Ook in de tunnel zie je hoe slecht het weer is. Mysterieus licht schijnt door de tunnel.

Langs de oude spoorbaan is bij Dona Mencia een restaurant. Wauh, met open haard. Tijd om even de schoenen te drogen. Wie weet krijgen we ook wat in de schoen..?.

Dan moeten we zeker een km lopen om het beginpunt te vinden. De pijlen in de stadjes, zijn er gewoon niet. Heel steil de eerste km. We waren het alweer een beetje vergeten, hoe dat was.

Soms zijn de wolken zo laag, dat we geen uitzicht meer hebben. Mist…Een prachtige etappe!

Dan zien we in de verte een dorp. Ik kijk hoe ver het nog is. Het blijkt nog 3,5 km te zijn en we zitten al op 25.

Wat nu? Net als we dat ons afvragen stopt een auto. Ik zeg dat we erg moe zijn en zomaar vraagt hij of hij ons naar Baena zal brengen.

Pas daar zien we dat ook in Baena de stijgingen enorm zijn. Heel erg blij met dit aanbod.

De herberg, Ruta del Califato, ligt bijna boven aan. Er is geen warm water en ook de verwarming is nog niet aan. We hebben een bed in een ruime kamer, met 5 stapelbedden.

2 reacties op “Dag 9 Cabra – Baena

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.