Dag 8 Luceba – Cabra

28 oktober, 15 km bewolkt, 18 graden

We kregen ontbijt in pension Sara, gelegen midden in het centrum en gingen daarna op pad.

Hoe kun je op deze route in de stad de weg vinden? Ik heb Maps.me, inclusief de Camino Mozarabe. De werkelijke route wijkt ervan af, en in de stad houden de pijlen op. Wel heb ik een recente link van de route en heb van het deel van Malaga naar Cordoba een boekje laten maken. Hier staat bv vanaf Lucena kies de “green route del Aceite.” Dit blijkt de Via Verde de Subbetica te heten. Gelukkig was er gisteren iemand in Lucena die het kon uitleggen. Onze Camino engel van gisteren. Dus niet de route die door de VVV op de kaart van Lucena is getekend. En zo gingen we op weg. Blij met de eerste pijl. ? Johanna komt nog even kijken.

Het traject loopt daar waar een voormalige trein voor het transport van olijfolie heeft gelopen. Zo goed als vlak, zodat we het als een gemakkelijke etappe ervaren.

We genieten volop van de herfstkleuren van de fluweelbomen.

Tot onze verrassing kregen we 2 druppels regen. Dat wisten we niet toen we de regenkleding aandeden. Die kon onverrichter zake weer in de rugzak. Vlak voor Cabra gaan we door een tunnel.

We slapen in pension Geurrero, direct in het centrum. Wat een warme gastvrijheid! Heerlijk om te ontvangen. Heeft iemand last van zijn voeten, vraagt Marie-Jose? Een warm voetenbad met zout? Daar had Tineke wel oren naar. Een volledige voetverzorging ontvangt zij. Totaal verwend en heel belangrijk, want ook Tineke heeft veel last van haar voeten. Met de belofte dat ze morgen beter loopt dan wij….We hopen het. De Camino engel van vandaag is voor Tineke. Voor haar ook een 1 persoonskamer vandaag, voor dezelfde prijs. We genieten van deze warme ontvangst.

Ook vandaag hebben we ons aangesloten bij de Spaanse gewoonte. We gaan direct na aankomst een hapje eten. Bochorones en gefrituurde artisjokken. Voor mij en Johanna een stoofpotje met champignons, artisjokken, snijbonen, spekjes, doperwtjes. Heerlijk!

4 reacties op “Dag 8 Luceba – Cabra

  1. Zo zie je maar weer , toch is er altijd een weg die je verder helpt om op je eindbestemming te komen .. Prachtige foto’s weer .

  2. Ik heb vandaag de route gedaan. Een kleine aanpassing, de route op de VVV kaart klopt wel. Het plattegrond wordt in de meeste hotels en info centrum uitgedeeld. Op de kaart staat de blauwe lijn (Camino Mozárabe). Deze kan men gerust volgen want deze komt op de Via Verde uit. (Het voormalige oude spoorlijn)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.