Dag 10 Baena – Castro del Rio

30 november, 21 km, zonnig en droog 13 graden

Als je een lichtje opsteekt voor iemand anders, zal het ook je eigen pad verlichten (Buddha).

We doen dit vandaag voor onze dierbaren, die wel een opstekertje kunnen gebruiken. Symbolisch, want de meeste kerken zijn dicht als wij er langs komen.

Na de regendag van gisteren, lacht ons een heldere dag tegemoet. We hebben er zin in. Het wordt een lichtglooiende dag door de vallei van Guadajoz.

Wel fijn, zo een dag tussendoor. Het is heel helder vandaag en zo hebben we weer mooie vergezichten. We hebben fijne gesprekken over het verschil tussen eenzaam en alleen. Eenzaam als je denkt en voelt dat er niemand voor je is, alleen als er even niemand is, maar je wel weet en voelt dat iedereen er voor jou is, als je het nodig hebt en durft te vragen……

Vanaf Baena komt de route vanaf Granada erbij. Tot nu toe geen andere pelgrims gezien, nu vandaag 2 broers van rond de 40, Martin en Christiaan. Die waren in Granada begonnen en vandaag komen we ze ook weer tegen. Net als de steenmannetjes, die pelgrims samen maken.

Het landschap verschilt elk ogenblik. We waren getroffen door deze gekleurde rotswand, waarin we duidelijk de structuur van een boom zien.

De Camino Mozarabe is aangegeven met de bekende gele pijlen, maar ook met deze palen. Je ziet ze al van verre.

In de loop van de dag, krijgt de zon nog genoeg kracht om het warm te krijgen. Zelfs met de temperatuur van 13 graden is het heerlijk in de zon, uit de wind. Zo zijn we rond 15 uur in het dorp, waar we onze caminomaatjes uit Duitsland weer treffen.

We hebben vandaag weer een pension kunnen vinden. Pension Casa Antonio, met speciale prijzen voor pelgrims, waar we enthousiast worden ontvangen.

4 reacties op “Dag 10 Baena – Castro del Rio

  1. Weer een mooie dag. Bikkels zijn jullie.
    Een spoedig herstel voor de gebleceerde en hopelijk verwerken jullie het snel. Ik weet wat het is.

  2. Wat een beleving weer .. en zo bijzonder dat er op deze Camino route ( die heel rustig is !! onbekend misschien voor vele !! je mede pelgrims tegenkomt. Prachtige foto`s van het landschap en stralende gezichten van deze toch wel zware Camino ..
    Ga zo door hoor !! petje af !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.