Dag 14 Palas de Reis – Boente

3 november 2017, 21 km, bewolkt, klein beetje regen, 16 graden

We hebben geluk vandaag! 90% kans op regen en die kregen we in een klein uurtje deze ochtend. ? Valt mee hè? We verlieten Palas de Reis en dalen iets. De grote hoogte verschillen hebben we achter ons gelaten.

Galicië op zijn mooist! Bladeren glanzen in een ogenblik van zon, afgestoft door de regen, Horreo’s en glooiend landschap.

Doorkijkjes onder een Horreo door…iedere minuut een ander uitzicht. (Horreo’s zijn opslagplaatsen voor bv mais om het te laten drogen. Er zitten kieren tussen het hout en de palen zijn zodanig dat de muizen er niet in kunnen klimmen)

Vandaag lopen we vooral over bospaden. Bomen maken een soort tunnel, alsof je een bescherming ervaart. Ook tegen de regen, waar we even hinder van hadden.

We lopen 8 km door om te pauzeren bij Campanilla. Een bekende plek voor alle pelgrims. Ontmoetingen, zomaar onderweg. Een oogopslag, een praatje en soms zomaar een fijn gesprek. Zoals Marietje vanmorgen met Kurt. Even een stukje van je leven delen. Ook dat is Camino….

Daarna lopen we door naar Melide. De straten nat van de regen, een klein zonnetje en de straat glanst als een spiegel

Bij het naderen van de bebouwing denk je dat het Melide is. Dat is niet zo. Het is Furela, een dorpje dat tegen Melide aangeplakt ligt. Je komt daar binnen over deze romaanse brug.

Melide is bekend om Pulpo. Dit is
inktvis en we krijgen een stukje te proeven. Onbekend is onbemind? Ik wil wel een stukje proberen. Deze was erg lekker. Mals en goed van smaak.

Gisteren hebben we in onderling overleg de planning aangepast. De afstand van gisteren werd als heel ver ervaren (24) en vandaag stond er 26 in de planning naar Ribadiso. We hebben ervoor gekozen, de komende dagen nog 2 x 20 en een keer 10 km te lopen. Zo zullen we naar verwachting maandag voor de middag in Santiago aankomen. Stapje voor stapje gaat het ons lukken. Naar Boente passeren we een brug van stenen. Voor Mariet bijna een brug te ver en daarom helpen we haar bij de oversteek. Geen probleem en helpen hoort erbij!

Dat doen pelgrims voor elkaar! Nu nog 50 km te gaan.

3 reacties op “Dag 14 Palas de Reis – Boente

  1. Wat een prachtige tocht Mieke, ik geniet van je mooie reflecties op de dag.
    En knap van de meiden dat ze zo goed lopen.
    Het lijkt me ook een hele mooie afwisselende tocht.
    Hartelijke groet Ineke

  2. Wat doen jullie het geweldig. Wat prachtig als jullie Santiago binnenkomen. Knap hoor. Mooie foto’s met teksten weer. Groetjes Roza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.