Dag 15 Boente – Salceda

4 november 2017, 19 km, bewolkt en droog tot 15 uur, 15 graden

Spreuk van de dag:

Zo voelen we dat vandaag. Onderweg zijn en de oorspronkelijke plannen laten varen. Nadenken over hoe we het willen en hoe het voelt. Ook de laatste dag genieten van elke pas en dus niet aan tijd gebonden zijn of….op tijd aankomen voor de pelgrimsmis? We laten het open en zien hoe het gaat…Dat is pas voor maandag.

Na een ontbijt in het café dat bij de Albergue Boente hoort gaan we op pad. Om te beginnen 5 km naar Ribadiso, met wel 3 keer een heuvel op en af.

We kunnen het geen regen noemen, zo weinig was het vanochtend. Wel starten we in de poncho’s en regenjassen.

Hier in Galicië zijn veel Eucalyptus bossen. Te herkennen aan puntige lichte bladeren, afbladderende basten en wat denk je van die heerlijke geur? Vooral als het geregend heeft ruik je dat van verre.

Dan komen we in Ribadiso aan. De pelgrims waar we enkele dagen mee optrokken zijn allemaal al weg. We gaan weer nieuwe pelgrims ontmoeten. De meesten houden de afstanden volgens het boekje aan. Als je korter gaat lopen, mis je die Camino vrienden.

Marietje zoekt iedere dag naar bloemetjes voor een boeketje. Ik ben er erg blij mee. Prachtig als ze net geplukt zijn. Hier bij het pelgrimsmonument in Arzua. Mijn was hangt nog aan mijn rugzak te drogen, de bloemetjes bij mijn flesje water.

Ook na Arzua lopen we meestal over bospaadjes. Als de zon even doorkomt krijg je in november een gouden gloed door de lage zonnestand. We zien wel dat het veel geregend heeft, want de paden zijn modderig.

Er zijn al veel bars gesloten, zoals ook de bar Tia bij het dorpje A Calle. Deze helemaal versierd met bierflessen. Een piepklein café met een fijne sfeer. Als de bar open is, kun je ook overdekt buiten zitten.

We hadden net ervoor pauze bij Casa Calzada. Bij veel pelgrims, de eerste stop na Arzua.

We boffen enorm! Net als we binnen zijn in de herberg Alborada begint het heel hard te regenen. Dan maar even met paraplu naar het naast gelegen café voor het etappedrankje. Proost!

Nu nog 29 km te gaan. Morgen naar De nieuwe herberg van Lavacolla.

2 reacties op “Dag 15 Boente – Salceda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.