Dag 13 Portomarin – Palas de Rei

2 november 2017, 25 km regen

Het zou vandaag regenen en inderdaad hebben we vanaf 10 uur regen. Stap voor stap komen we er wel, ook in de regen.

En wat voor regen??? Bakken regen het eerste uur en dat is gelijk een test voor de regenkleding. Mariet had een plasticje van de Xenos en die blijft droog. Mijn regenbroek, die ik nog net opnieuw geïmpregneerd heb ook. En wat leuk is, gisteren heb ik precies op het juiste moment een paraplu gekocht. Helaas de oranje cape van Marietje blijkt echt lek te zijn. Gelukkig kan ik haar helpen met mijn regenjas.

Helaas heb ik vandaag ook problemen met het overzetten van de foto’s van mijn camera naar mijn mobiel, zodat ik van het eerste deel geen foto’s beschikbaar heb. We stijgen langzaam van 400 meter naar 600 meter. En….we bereiken het café van Gonzar, nog net droog. Dat is fijn! Vlak daarna staat een erg oud Romaans kruis.

De regen is op dat moment het ergste en we komen na 5 km aan bij Ventas de Naron. Hier schuilt iedereen die onderweg is. Ze hebben daar zelfs een open haard aan. Dat zijn van die Camino momentjes waar ik blij van word. Een kort maar gevaarlijk paadje met glibberige stenen vlak bij de herberg van Ligonde. Mariet was voor, anders had ik een alternatief aangeboden over de weg.

Na Ligonde daalt het vooral naar Palas de Reis over een rustige verharde weg. De oude romaanse kerkjes, komen mooi tot hun recht als de stenen nat zijn.

Geen moeilijke paden en daardoor lopen we lekker naar beneden. In Albergue Castro worden we zeer gastvrij ontvangen. Dat doet ons goed, na de afstandelijke kille ontvangst in Albergue Mirador van Portomarin. Tot onze verrassing zien we daar bijna alle mede wandelaars terug. Etappedrankje is verdiend dames! Ook in de regen laten jullie je niet uit het veld slaan.

4 reacties op “Dag 13 Portomarin – Palas de Rei

  1. Dus eindelijk regen Mieke. Het wordt dan toch weer goed uitkijken op de glibberige keien. Lekker een “pintje” (hoe krijgen jullie het weg haha) mooie foto’s weer.
    BUEN CAMINO VOOR ALLEMAAL

  2. Ik heb bewondering voor jullie pelgrims een hele dag regen valt niet mee, afijn niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou zijn en de beloning het etappe biertje geeft weer moed voor morgen.

  3. Dames geweldig ik vind het een hele prestatie.
    En heel fijn dat ik zo mag meegenieten van jullie bijzondere wandeltocht en de mooie foto’s dank je wel. Succes voor de laatste etappes en geniet nog van Santiago nog fijn even relaxen voor jullie terug vliegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.