Dag 11 Castro del Rio – Santa Cruz

1 december, 25 km, eerst vorst later 13 graden.

Bij het verlaten van het stadje wilt Johanna die hele grote stoel wel proberen.

Het was even goed opletten. De directe route naar Cordoba van 39 km of die van 2 dagen via Espejo. Wij hadden het laatste alternatief gekozen en moesten hiervoor 3 km langs een snelweg lopen. Gevaarlijk! We snappen niet dat dat zomaar kan.

We maken in deze periode elke weertype mee. Vandaag vorst en dan zien we bloemen met ijskristallen.

Dan gaan we een landweg in op weg naar Espejo. Het stijgt en daalt en er is heel veel modder. De regen heeft de aarde van stoffig veranderd in zware klei.

Langs deze modderweggetjes hebben we even pauze.

Soms is het heel verwarrend. 2 gele pijlen op 1 paal….Welke kies je dan? Dat is even verder kijken en hopen dat er verder weg ook een pijl staat. Hier moesten we echt linksaf.

Over deze landweggetjes gaan we naar Espejo, in de verte te zien op een heuvel met kasteel.

Hier hebben we even pauze en pakken dan de route weer op. Vanaf het gemeentehuis afdalen naar een prachtig heuvelachtig landschap.

Die berg daar in de verte….die moeten we na de daling ook weer op.

En op de top….? Daar zie je weer de heuvels, toppen en dalen die voor ons liggen.

Ook vandaag lopen we weer 4 km meer dan in het boekje staat. We denken dat de afstanden die je in een stadje loopt niet meegeteld wordt. En ook als je wordt omgeleid, als er staat dat een weg niet begaanbaar is als het heeft geregend of als het modderig is. In overleg kiezen we dan toch de alternatieve route. Ga je rechts of links? Er staan bij beiden pijlen.

Na deze omweg zien we in de verte Santa Cruz liggen. Niet wetend dat we nog een flinke omweg moeten maken om langs de grote weg in het dorp aan te komen. We slapen in hostel Casa Jose, dat langs de doorgaande weg naar Cordoba ligt. We zijn erg blij met het hostal, omdat de twee Duitse medewandelaars in de algemene herberg geen verwarming hadden en het erg koud hadden…

Nog 1 dag te gaan en dan zijn we in Cordoba.

1 reactie op “Dag 11 Castro del Rio – Santa Cruz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.