Dag 2 Porto – Vila Cha

21 september, 15 km, half bewolkt20 graden

Of er is een weg, of ik vind een weg, of ik maak de weg”

Voordat we het binnenland ingaan, hebben we vandaag een dag langs de kust. Eerst nemen we de bus naar Matosinhos ((lijn 500, vanaf Av. dos Aliados). Even boodschappen doen bij de grote overdekte Mercado en dan gaan we op pad. Het is 10 uur en we hebben de tijd. De afstand is 15 km, en dan over vlak terrein.

De wolken wisselen zich in rap tempo af met de zon. Het is een prachtige etappe.

We genieten. De zee links van ons en de zon rechts of achter ons. Zo een start dag langs zee is echt de moeite waard, ook als je de centrale route kiest.

Na de vuurtoren start het vlonderpad, km’s lang langs het strand, waardoor het gemakkelijk loopt. We dragen allemaal de rugzak en we lopen toch 5 km per uur. Zo naderen we het gedenkteken Obelisco de Memoria.

Kleurrijke vissersdorpjes, en vissers die hun netten repareren. Een mooi schouwspel. Zo samenwerken en geen spoor van stress te herkennen.

Een eindje verder dalen we af naar het strandje vlak bij Castro Sao Paulo

In de middag hebben we de zon in de rug. Even terugkijken en dan zie je de glans van de zon over het water strijken.

De vetplantjes kleuren rood, het is bijzonder mooi.

We komen om 14.30 uur in Vila Cha aan, waar we logeren bij Pension Sandra. Een fijne plek, direct aan zee. Wie weet kunnen we vanavond de zon in de zee zien zakken. Het eerste etappedrankje is verdiend. Goed gedaan!

8 reacties op “Dag 2 Porto – Vila Cha

  1. Dit is zo leuk om te zien. 8 weken geleden liep ik dezelfde weg. Enkel genieten!!!! Natuurlijk ga ik jullie iedere dag volgen. Toos, Mieke en natuurlijk ook de andere dames.
    Geniet , Buen Camino Elly

  2. Hoi allemaal, wat leuk om jullie te volgen, nadat ik afgelopen zaterdag tijdens de dagwandeling in Schoorl met bijna iedereen kennis heb gemaakt.
    Geniet van ieder moment, soms met elkaar, soms in stilte. Heel veel wandelplezier en een lieve groet van mij. Buen Camino. Babs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.