Dag 1 Porto

19 en 20 september 2017

Deze dames gaan de uitdaging aan. De Camino Portugues, 260 km lang. Uit je comfortzone komen en met rugzak op pad gemiddeld 20 km per dag gaan lopen. Slapen in slaapzalen, op het bovenste bed klimmen, in een slaapzak en zonodig met oordoppen. En dan ook douchen in een algemene ruimte. Waar laat je je spullen en hoe organiseer je alles? Alles wat je nodig hebt onderweg, draag je zelf of laat je vervoeren. Ook dat mag!

De keuze op pad pad te gaan is voor velen een lang gekoesterde wens. Een wens, die als alles lukt, gerealiseerd gaat worden.

Dit zijn ze:

Voor, van links naar rechts Trijntje, Marijke, Tiny. Achter, Janny, Mieke, Roza en Toos

We gaan ervoor!

Problemen zijn geen obstakels, maar wegwijzers. Deze tekst had mij op mijn eerste Camino in 2009 op weg geholpen.

Na 3 uur vertraging door de mist in de ochtend kwamen we om 20.00 uur in Porto aan. We staan in de rij voor een taxi en als we aan de beurt zijn, hebben we een 6 persoons taxi. ? Ons eerste Camino kadootje is binnen. We werden in het YES hostel verwacht en mogen om 21.00 uur aanschuiven bij het diner. Heel gastvrij en midden in het centrum.

Vanaf het hostel kunnen we mee wandelen met een gids. Dat lijkt ons wel wat en, die vertelt over de geschiedenis en laat ons de mooie plekjes van Porto zien.

Zo met een strak blauwe lucht en ongeveer 20 graden is het goed toeven hier in Porto.

In het oude stationsgebouw is de geschiedenis van Portugal verbeeld, met veldslagen en gevechten tegen de Moren.

Na 1 1/2 uur vinden we het wel genoeg en we gaan zelf verder. Voor ons is dat op weg naar de kathedraal op de top van Porto.

Daar halen we onze eerste stempel voor het pelgrimspaspoort. In elke herberg krijgen we een stempel en die hebben we in Santiago nodig om de Compostela op te halen. Het is ook leuk een stempel te krijgen, dan zie je waar we allemaal geslapen hebben. Voor de meesten is het pelgrimspaspoort een heel waardevol document. De linkse is van de kathedraal, de rechtse van de VVV.

Daarna gaan we naar de Douro om de grote Eifelbrug te gaan bekijken. Het blijft heel indrukwekkend! Over de Benedenbrug steken we over en kunnen dichtbij de speciale boten met tonnen voor de Port te gaan kijken.

Wat een heerlijke startdag! Zeker aan te bevelen om een dagje in Porto te blijven en daarna te starten met je Camino. Natuurlijk hebben we ook vandaag een drankje en toasten om een goede Camino. Dichtbij het YES Hostal achter de Torre dos Clerigos.

12 reacties op “Dag 1 Porto

  1. Hoi Mieke en de andere dames, heel veel plezier de komende dagen en speciaal voor Toos diep respect dat je in 1 jaar 2 maal de uitdaging aangaat. Ik ga jullie volgen.
    Buen Camino Ben

  2. Hallo Mieke ziet er weer gezellig uit ik wens jullie een mooie Camino maar dat zal wel weer lukken. Met een mooi verslag en mooie foto:s.
    Ik ben volgende week voor 5 dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.