Dag 3 Vila Cha – Rates

22 september 2017

Zo gingen we gisteren in Vila Cha naar de zonsondergang kijken. Er was een stevige wind en het voelde koud aan. Op het strand was nog een bar open en daar konden we een beetje uit de wind zitten.

We dachten thee met citroen te krijgen. Het was heet water met een schijfje gedroogde citroen?, ook dat smaakte. Zo ging de zon onder….een beetje bewolking en in heel korte tijd was de zon achter de horizon verdwenen.

Direct bij ons pension (pension Sandra) is een nieuw vlonderpad langs de zee aangelegd. We kiezen ervoor om via dit pad naar Vila de Condo te gaan.

Prachtig ochtendlicht, een beetje nevel en in de verte Vila de Condo. Genieten met al je zintuigen, je hoort en ruikt de zee, je ziet de ochtendnevel en wij…..Wij mogen hier lopen… Ook als de pijl rechtsaf wijst, gaan we rechtdoor. We wijken af, omdat ook de gids van John Brierley laat zien dat je over zo een vlonderpad kunt gaan.

En als we dan toch weer een pijl zien staat er zelfs Camino bij.

Over de brug naar Vila de Condo en daar hebben we pauze en gaan boodschappen voor de lunch doen.

Bij vorige wandelingen heb ik ervaren dat je hier gemakkelijk fout kunt lopen. Extra alert, gaan we na de brug rechtsaf en Janny vindt steeds de goede richting. Het is helaas steeds langs een drukke weg zonder voetpad. Ook smal en regelmatig vinden we het zelfs gevaarlijk.

Bij Junqueira vinden we op de juiste tijd een picknick plek. Ook vinden we achter de rododendron een toilet ?.

Op naar Rates. Bij Arcos komt de route die direct vanaf Porto naar het noorden gaat er weer bij. Arcos heeft een mooie kerk die je al van verre ziet staan.

Deze kerk is niet te vergelijken met de oude Romaanse kerk van Rates. Die is van de 11e eeuw.

De algemene herberg is achter deze kerk. Het blijkt nog erg druk. Op de tijd dat we eraan komen (15 uur) valt het nog mee. We krijgen een kamer van 10 personen van 5 bij 5. Toch fijn, want een kamer van 10 personen is beter dan van 20.

Iets verder vinden we de bar voor het dagelijkse etappedrankje.

6 reacties op “Dag 3 Vila Cha – Rates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.