Dag 9 Mieke Finistere – Lires

5 augustus 2017, 15 km, zonnig, 22 graden

Wakker worden en weer een strak blauwe lucht zien…. geweldig! En dat voor de mooie etappe naar Lires. Om op de route te komen loop je richting Praia Langosteiro terug. Blijf dan op de weg en neem na hotel Arenal de weg naar links. Hier staat de eerste paal.

Ook hier is de richting goed aangegeven, wel goed opletten bij elke kruising. Ook even terugkijken. We hebben uitzicht over de zeezijde aan de oostkant. De zon laat zich zien over de zee en geeft een zilveren glans.

We realiseren ons dat het bijna de laatste wandeldag is en genieten. Niet zo een eenvoudige route hoor. De stijgingen en dalingen zijn groot.

Ik heb de pech…er vliegt een wesp in mijn schoen. En steekt, dwars door mijn sok heen. Nel wil me helpen en zuigt het gif eruit. Ondersteuning van Janna en nog even Reiki van Nel. Wat een toppers! We staan klaar voor elkaar.

Gelukkig blijft verdere zwelling uit en we vervolgen onze weg. Dan zien we voor het eerst de zee aan de westkant, we lopen hoog en zien beneden ons de woeste zee met de rotsen.

Een ommetje maken??? Daar zijn we voor in, zeker als dat naar een restaurant is met palmboom stranden.

Zeker doen, de afslag naar bar restaurant Playa de Lires. Je loopt 1,5 km om, maar dan heb je het mooiste plekje van deze route.

Ik trakteer op een Galicische lekkernij. Pimientas de Padron. Groene paprika’s, geroosterd, met zout. Heerlijk.

We overnachten in herberg As Eiras in Lires en worden ook hier gastvrij ontvangen. Ze kennen me en ik krijg een fles wijn om te delen. Dat gaat er wel in….

Nog een dagje….naar Muxia.

1 reactie op “Dag 9 Mieke Finistere – Lires

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.