Dag 8 Mieke Finistere

3 en 4 augustus 2017, rustdag, regen

Vol goede moed gingen we gisterenavond naar de vuurtoren, hopend op een mooie zonsondergang. 3 km klimmen…..Onderweg kom je dan het pelgrimsmonument tegen.

Volledig is de mist met af en toe een streepje zon. De 0,00 km paal. Voor ons al een mooi moment. Wat moet dat zijn voor pelgrims die weken of maanden onderweg zijn. Het gevoel van weemoed ontstaat. Mijn Camino is volbracht, zo voelt dat. En dan?

We vinden een plekje vrij op het terras met uitzicht op zee. Een geweldig uitzicht en ja….1 uur voor zonsondergang een streepje zon over het water.

Dat was het. In de mist liepen we terug naar Finistere.

Ook hebben we onze Finistella opgehaald. Een mooi document voor de pelgrimstocht van Santiago naar Finistere. Een felicitatie waard!

Deze ochtend gingen we op pad om de berg voor de vuurtoren te beklimmen en het strand aan de andere kant van het eiland te zien. Helaas ging het steeds meer regenen en hebben we besloten terug te gaan.

Morgen gaan we verder naar Lires en daarna naar Muxia. Volgens de weersvoorspelling weer droog. We hebben mazzel met het weer.

2 reacties op “Dag 8 Mieke Finistere

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.