Dag 10 Mieke Lires – Muxia

6 augustus 2017, 15 km zonnig, veel wind 17 graden

Onze Camino van 10-15 km per dag zit er op. Wat hebben we genoten. Heuvels, zeezicht, de mooie vriendschap die ontstaat door samen op pad te gaan. Geven en ontvangen, een luisterend oor, spullen voor elkaar dragen. Het was een fijne tijd. Zo goed van Joke, Riet, Nel, Janna en Anne Marie. Allemaal het doel bereikt. 120 km verder, misschien wel 150.000 stappen. Dames ik ben trots op jullie!

Gisteren was het feest in Lires, een zanggroep met trommels kwam onze herberg bezoeken. Daarna was het feest en dat ging tot in de kleine uurtjes door. Je raadt het al…een rumoerig nachtje. Ook dat hoort erbij, een keer slecht slapen.

Vanaf de herberg gaan we eerst wat naar beneden, de Rio Castre. Tegenwoordig een goed begaanbare brug, maar eerder de oversteek over de stapstenen, die je nog kunt zien liggen.

De route vandaag gaat vooral over een bospad. Een Camino hart siert het pad . We staan even stil bij de liefde die de pelgrims voelen voor de Camino en de mensen die deze mooie paden hebben aangelegd.

De laatste stijging naar maar liefs 270 meter over Monte Lourido. Boven aangekomen hebben we rondom prachtige vergezichten.

Na de daling van 270 meter zien we de zee weer.

Hier aan de zee wordt een hotel gebouwd. Ik kan niet zeggen of het al verder is gevorderd ten opzichte van vorig jaar. Misschien wel door de crisis stil gelegd. We weten het niet.

Dan is onze bestemming Muxia bereikt. Deze keer zonder blaren en/of spierpijn. Dat weet je maar nooit. Altijd kunnen er blaren ontstaan of onverwacht spierpijn krijgen. Mazzel als je ze niet hebt.

We slapen in Albergue Bela Muxia. Deze ruime herberg heeft ook 2, 4 en 6 persoonskamers een grote ruime keuken om te zitten en veel licht van binnen. Die bevalt ons uitstekend.

Wat Muxia mooi maakt is het prachtige kerkje en het monument ter gedachtenis aan de slachtoffers van de olietanker Prestige. Zeer indrukwekkend!

Even klimmen naar de top om het dorpje Muxia te overzien. Zeker doen

En als toetje …….een schitterende zonsondergang.

Lieve dames, wat heb ik genoten. Jullie warmte, steun, vriendelijkheid. We hebben elkaar over deze Camino gedragen. Een hele fijne groep. Gefeliciteerd jullie hebben de Muxiana verdiend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.