Dag 7 Mieke Cee- Finistere

3 augustus, 13 km en 6 naar de Faro, mistig,later zonnig 25 graden

Wat een fijne schone herberg, Albergue Moreiro in Cee. Toen we vanochtend opstonden was er geen heuvel te zien….dikke mist zorgde voor “geen uitzicht” over de haven. Even de stad inlopen en ontbijten in Restaurant Central. Een restaurant waar ook vele Spanjaarden ontbijten en waar je churros krijgt bij de koffie.

Via het dorpje Corbution gaan we de heuvels in. Het staat met grote pijlen aangegeven welk klein paadje je moet kiezen.

De zon breekt soms al even door de mist, vooral boven het water blijft de mist als een deken hangen. Het is oogverblindend… Elke minuut anders.

Een verrassing van de dag is een koffiestop bij het palmboom strandje van Estorde. Het is een chique hotel, maar ze ontvangen er heel graag pelgrims. De mist van zee is weer terug.

De route naar Finistere volgt de grote weg. We lopen soms langs de weg, dan weer rechts of links door een dorpje of bospad. Hier is het bij Sardineiro, waar een mooi tegelwerk de evangelist Santiago uitbeeldt. Ervoor een kleine mini horreo.

Bij het strand Praia de Langosteiro is sinds enkele jaren een mobiele bar te vinden. Hier hebben we een kleine pauze voor we over het strand gaan.

Dan is het nog 3 km over het strand. Op blote voeten….zalig!!! De golven zijn hoog, het wordt vloed en af en toe word ik door de golven verrast…mijn kleren nat, naar de temperatuur is al boven de 20 graden .

Finistere bereikt!!! Aan het einde van het strand is een kruis. We treffen daar bij toeval Dymphi Jansen (uit Den Bosch) en zij maakt van ons allen de foto.

We slapen in herberg El Sol, nu op een kleine kamer voor 6 personen. Tja…dat valt tegen.

We blijven morgen in Finistere en zojuist is het me gelukt een andere slaapplek te vinden.

Straks gaan we naar de Faro en hopen op een mooie zonsondergang. We gaan wat lekkers halen , kaasje, wijntje etc.

5 reacties op “Dag 7 Mieke Cee- Finistere

 1. Proficiat allemaal met het bereiken van Finistere, jullie hebben het maar mooi geflikt.
  En wel heel erg getroffen met het weer, niet te warm. Morgen nog genieten van zee en strand en daarna een goede terugvlucht gewenst. Mieke, het was weer een mooi reisverslag.

  Femmy

 2. Allemaal gefeliciteerd he knap van jullie hoor. en

  dat is echt genieten he?
  Ik heb ook weer ge noten hoor Mieke bedankt weer voor allas.
  Groetjes Jans,
  .

 3. Mooie foto’s, prachtig reisverslag. Kan je later de adressen van de slaapplaatsen doorgeven? Volgend jaar zou ik jullie tocht willen doen. Ik blijf jullie volgen met grote interesse.
  Claude

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.