Dag 5 Tineo – Borres

23 augustus, 16 km mist later zon

In Palacio de Meres in Tineo is het goed toeven. We hebben zelfs een mogelijkheid voor een sauna en maken er gebruik van het pelgrimsmenu. Na het ontbijt stappen we de deur uit. We voelen ons verwend!

Tineo ligt in een dal en we klimmen dan ook gelijk om door de heuvels om Tineo heen te lopen. Het vroege ochtendlicht is nog zacht en het geeft een mooie glans op de huizen.

Nog even is het helder, de zon breekt door en de mist overdekt Tineo.

Een bospad leidt ons naar een hoogte van 900 meter. Vast een voorproefje voor morgen. Dan gaan we, als het goed is, de “Hospitales” lopen.

Helaas wordt het steeds mistiger. Het zicht wordt beperkt tot 50 meter. Dan is het extra goed opletten dat je de schelpen of pijlen niet mist.

Na 2 uur hebben we even pauze aan de kant van het bospad.

Onze eerste bar en winkel vinden we pas in Campiello na 13 km. Omdat er morgen onderweg geen u horeca is en we steeds hoog in de bergen blijven kopen we daar alvast proviand. Unaniem besloten we om door te lopen naar Borres. Even een stuk langs de weg. Hier op de Pritivo veelal paadjes en weinig verharde wegen.

Een algemene herberg, die heel klein is. Er kunnen maar 18 mensen slapen. We zijn er om 12.30 uur en wachten net als de anderen tot 14.00 uur tot de herberg open gaat.

Stapelbedden 2 aan 2 aan elkaar en tussendoor een gangetje van 50 cm. Ook dat is Camino en hoort erbij. We nemen het zoals het is. Hier mochten ook nog 2 mensen op de grond slapen…

Op naar de Hospitales morgen…?

2 reacties op “Dag 5 Tineo – Borres

  1. Zeker super van je moeder Olga!
   Petje af!
   Het is een prachtige en zware tocht die ze lopen.
   Groetjes Gerrie ( oud collega van Josephine! )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.