Dag 13 Melide – Bebedeiro

31 augustus 2017, 19 km half bewolkt 21 graden Hoe zal het zijn op de Camino Francais, nadat we zoveel rust, ruimte en een vaste groep pelgrims hadden. We nemen ons voor om, hoe anders het ook zal zijn, onze innerlijke rust te bewaren met de Camino Primitivo in ons hart. Als we Melide uitlopen is het rustig. We zien wel een aantal pelgrims, maar vinden het erg meevallen.

Galicië is en blijft een prachtig gebied. Paden speciaal voor de pelgrim door de bossen en rustige landweggetjes. De meest bekende plek op dit traject is de stenen brug met enorme stapstenen. Nu heeft het de afgelopen 3 dagen wat geregend en dan is er al veel water te zien. Kun je voorstellen dat als er enkele dagen plensbuien zijn dat deze brug dan is overstroomd. Als dit het geval is, kun je een alternatieve route volgen. We lopen voorbij de eerste bar in Boente. Als we daar zijn hebben we pas 1 uur gelopen en dat vinden we wat vroeg. Wel kijken we even in het mooie kerkje en krijgen er een stempel.

Zoveel voorzieningen zijn er ook niet gewend. Heel leuk zijn de kraampjes onderweg, waar ze zoals hier verse frambozen verkopen. Lang geleden dat ik zo een lekkere frambozen had. Op naar het westen nu. Zo heb je in de vroege ochtend lange schaduwen van onszelf….. Gisteren zijn we onverwacht verder gelopen dan gepland en zo overnachten we ook niet in Ribadiso, “Los Caminantes”. Na 3 heuvels passeren we het laagste deel bij Ribadiso. Iedere keer is het anders, dat komt ook door het moment van de dag. De lichtval is anders, en zo kan ik blijven genieten en dat ook aan de mede wandelaars meegeven. Natuurlijk volgt na dit dal de stijging en wel naar Arzua. Op ons pad treffen we een boer die zijn koeien uitliet en in het water liet drinken. We hopen dat de koe een beetje rechts blijft lopen…. Bijzonder op de Camino Francais zijn de gedenkstenen. Zoals deze. Andere pelgrims voegen er herinneringen aan toe. We staan er even bij stil en voelen daar dat er vele pelgrims even stilstaan. Doordat we zijn afgeweken van de planning, ben ik op zoek gegaan naar een herberg 5 km na Arzua. Die heb ik gevonden….Albergue Camino das Ocas. Een kleine 800 meter van de route. Zo gaan we morgen 24 km naar Labacolla en hopen zaterdag in Santiago aan te komen. Het etappedrankje krijgen we in de tuin. We voelen ons zeer welkom!

4 reacties op “Dag 13 Melide – Bebedeiro

  1. En jullie hadden het etappe drankje verdient hoor knap van jullie wat jullie doen.
    Ik geniet er elke keer weer van hoe jullie stappen.
    En de verslagen en de mooie foto,s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.