Dag 12 San Gutin – Melide

30 augustus 2017, 28 (!) km, bewolkt af en toe regen 20 graden

Het regent wel een beetje als we vertrekken, maar we kunnen de poncho’s en regenkleding snel weer uit doen. Gelukkig, want het is erg warm met regenjassen aan.

De herberg O Candida ligt heel landelijk en we komen er achter dat er geen winkels onderweg zijn. Geen nood zou je zeggen, want we hadden gezien dat er bij Ferreiras bars zouden zijn. Die waren allemaal gesloten….Ook vandaag is het erg mooi met flinke hoogte verschillen.

De landweggetjes wisselen elkaar af met bospaadjes. We genieten!

Bij een bar van Feirraras pauzeren we even en ontmoeten ook een meisje die op zoek was naar ontbijt. Geen nood…Harry heeft altijd voorraad om te delen. Zeer blij ging ze verder. Bij Ponte Romana was wel een Casa open, waar we koffie konden krijgen. We ontmoeten daar Antoinette, een zuid Afrikaanse, die al een paar dagen met ons meeloopt.

Kort daarna is Ponte Ferreiras. Daar is een oude antieke Romaanse brug.

Op pad naar As Seixas. Daar wilden we gaan overnachten. De rugzakken waren daar naar toe gebracht. Een uitstekende service van Correos. We kwamen de auto van de rugzakken tegen.

Het was pas 12 uur toen we daar waren. Wat zullen we doen? Verder naar Melide? Dat is nog 15 km, waarbij het totaal op 28 km komt. Voor mij wel ver! Toch gaan we ervoor. Ook voor mij voelt het goed. Maar kunnen we slapen in Melide en hoe komen de rugzakken daar? De overnachting lukt en ook vinden we een taxi die onze rugzakken verder brengt. Met dank aan de nieuwe bar, dichtbij As Seixas.? We gaan verder. Het is een zeer mooie etappe.

Rotsen en met heide omrande paden. De Hospitales in het klein. We genieten! Ook dankzij het feit dat het nagenoeg droog is en een heerlijke wandeltemperatuur.

Nog even een pauze in de wei. Josephine en Cora hadden vakkundig het prikkeldraad verplaatst, zodat we een heerlijk plekje hadden.

Om 17 uur zijn we in Melide, waar we slapen in herberg O Cruceiro. Een bar voor de deur voor ons welverdiende etappedrankje. 28 km! We zijn er voldaan van.

Toch eens proberen in Melide….Pulpo. Het meest bekende Pulpo restaurant in deze omgeving.

1 reactie op “Dag 12 San Gutin – Melide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.