Dag 3 Mieke Negreira – Vilaserio

30 juli 2017, 14 km, bewolkt, droog 23 graden

Een prima herberg, San Jose in Negreira. Veel ruimte rondom de stapelbedden en niet teveel mensen in een ruimte. Het was er erg rustig….en zo had ik een privé kamer in de herberg. Ook heeft San Jose 1 en 2 persoonskamers en daar hadden de anderen voor gekozen. En ben je op zoek naar een goed restaurant met pelgrimsmenu, kies dan voor Imperial. Die heeft huisgemaakte gerechten. We hadden allemaal stoofvlees met champignons en rijst.

Zo gaat soms dat bij pelgrimsherbergen: geen ontbijt, zodat je dat zelf kunt regelen of in een bar ontbijten. Dat deden wij. Daarna gaan we door de stadspoorten op pad.

Vanaf Negreira zijn er 2 alternatieven. 1 om naar het dorpje Zas te komen en een om naar Vilaserio te komen. Volledig over onverharde wegen. Daar kiezen we voor. Zo loopt het pad langs de rivier, voortdurend stijgend en dalend over bospaden.

Het is er prachtig, met bruggetjes en watervallen.

We stijgen naar van 150 naar 400 meter, in 9 km. Pittig hoor. Trots als ik ben lukt het allen.

Zo hoog krijg je bij open vlakten vanzelf mooie vergezichten. Deze was bij een picknickplaats vlakbij Porto camino

Bij herberg Alto da Pena hebben we een pauze. Waar ze vandaan komen, weten we niet, maar het stikt er van de vliegen. Nood gedwongen gaan we zelfs binnen zitten. Dan nog het laatste stukje naar Vilaserio over de alternatieve route. Zeer steile heuvels, de een na de ander. En die zie je pas liggen als je weer boven bent.

Dan zijn we er. Bij onze herberg O Rureiro in Vilaserio. Daar wacht het etappedrankje en de dagelijkse was…

2 reacties op “Dag 3 Mieke Negreira – Vilaserio

  1. Geweldig gewoon.
    Wat is het daar mooi onder het lopen genieten van al dat moois.
    En weer een prachtig verslag en mooie foto,s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.