Dag 2 Mieke Augapeseda – Negreira

29 juli 2017, 10 km, motregen

We werden verwend met heerlijke paella gisteren. Op de veranda achter Casa Riamonte was het goed toeven. Prachtig uitzicht, sfeervolle muziek, goede gastheer en dan het heerlijk maal.

Deze ochtend werden we na het ontbijt uitgezwaaid. De motregen was al begonnen en zo krijgen we een selfie in de regenkleding.

We starten met een heuse klim naar 275 meter….naar Alto Mar do Ovellas. Kleine bospaadjes, afgewisseld met stukjes langs de weg.

Tijdens dit klimmen wordt het zo warm dat de poncho’s en regenjassen weer uitgaan. Zonder jassen lopen we uiteindelijk de berg op. Warme, zachte regen op je huid…. Heerlijk!

Verrassing… Een bar open onderweg. Die is bij Trasmonte niet ver na de top. De lady’s nemen plaats aan de toog.

Na deze stijging dalen we tot aan Ponte Maceira. Een oude brug met watervallen, onder palmbomen. Een van de hoogtepunten van deze Camino.

De zussen Riet en Joke genieten volop. Rustige, kleine pasjes naar boven en ze komen er wel. We hebben ook de tijd, de afstand die we hebben gekozen is ook maar 10-15 per dag en dat is dan goed te doen.

De Camino gaat rechts en links van de grote weg en we vinden de afslag naar San Jose, de herberg waar we vandaag slapen. Zo gastvrij als ze hier zijn kon ik de reservering veranderen in 1 en 2 persoonskamers. Na 2 nachten met wat minder goede nachtrust waren we eraan toe. Ook dat is Camino…..je gaat buiten je comfort zone, draagt je rugzak en slaapt in herbergen. Als je dan heel blij wordt van een eigen kamer met echte handdoeken, ben je voor mij bevorderd tot echte pelgrim.

2 reacties op “Dag 2 Mieke Augapeseda – Negreira

  1. Hallo Mieke (en mede-groeplopers) wat leuk dat je deze blog dagelijks schrijft. Zo kunnen familie, vrienden en liefhebbers meegenieten van jullie avonturen. Naast het wandelen moet je het toch maar doen … telkens even de tijd nemen om je blog bij te werken … dat vraagt ook om disipline??
    Het is heel leuk om zo, even over AnneMarie haar schouders mee te mogen kijken. Wij wensen jullie groep (en in het bijzonder Annemarie) prachtige wandeldagen met bijzondere momenten.

    Succes dames!
    Hartelijke groeten
    Louis en Gerda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.