Dag 1 Mieke Santiago – Augapesada

28 juli 2017, 15 km half bewolkt 24 graden

Voor we Santiago uitliepen deze ochtend, gingen we eerst in San Martin Pinario ontbijten. Een heel uitgebreid buffet en dat voor €6. Kopje koffie, brood, yoghurt, kaas en fruit. Zo kunnen we met een goed gevulde maag op pad. Een goed begin.

Door het poortje naast de kathedraal en dan de pijlen naar beneden volgen.

We dalen af naar de rivier, waar onze weg duidelijk staat aangegeven.

Finistere….we komen eraan.

Mocht je denken dat het na Santiago plat zou zijn…..nee hoor, we blijven voortdurend stijgen en dalen. Direct na de brug stijgen we over een bospad . Als we terug kijken, is het silhouet van de kathedraal te zien.

Deze dames zijn goed getraind en langzaam maar zeker komen we allemaal boven. Ook Riet en Joke, zetten hun beste beentje voort.

Na 9 km hebben we pauze bij Os Arcos in Quintans. Het dorpje bestaat uit een paar huizen, waar het lijkt of er niemand woont. Tegen de heuvel aangebouwd, zodat we een mooi doorkijkje krijgen langs de smalle straatjes.

We zijn nog niet moe en lopen 1 km verder naar beneden….daar is een bar en we hebben wel een etappedrankje verdiend.

Weer een km terug naar boven en de afslag naar Casa Riamonte, waar een warm welkom wacht. Julian verwachtte ons al.

5 reacties op “Dag 1 Mieke Santiago – Augapesada

  1. Ik lees jullie verslag met heel veel interesse. Dit jaar naar Compostela geweest vanaf Astorga. Volgend jaar wil ik jullie tocht overdoen. Dit adressen waar men goed kan eten en slaapplaatsen zijn welkom. Veel succes en moed, want dit heb je nodig bij zo een onderneming. Ik denk aan jullie.
    Claude

  2. Lieve dames, het was helaas onmogelijk om deze blog te lezen (wij waren een paar dagen wandelen in en nabij de Moesel) ik heb zojuist met veel plezier de blog gelezen en hoop zelf weer een tocht te mogen lopen. Vooral trots ben ik op Joke en Riet (ik neem mijn petje af en maak een hele diepe buiging) maar ook ben ik trots op Janna met haar positieve instelling. Ha Mieke, je bent een kanjer om deze lastposten te begeleiden (??) Groetjes, Eric Schaegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.