Dag 39 Mieke Camino francais Ribadiso – O Pedrouzo

28 juni 2017, 24 km, Ribadiso – O Pedrouzo; veel buien, 20 graden

In de nacht had het al veel geregend en ieder die me kent, zal weten dat ik dan zeg: “wat vannacht is gevallen kan vandaag niet meer vallen”. En de optimistische ik, denkt dan dat er geen regen meer komt. Dat was vandaag helaas niet zo! De Galicische regen kwam er met bakken uit. Maar toen we vertrokken was het net droog. De dag begint met een stevige klim naar Arzua. Daar beneden was onze herberg Los Caminantes in Ribadiso.

De lucht kleurt mooi rood boven Arzua. Daar gaan we ontbijten en dat was ook het moment van de eerste bui.

Tussen de buien door genieten we van het landschap.

Het is vandaag een mooie etappe met vele paden door de bossen en langs diverse heuvels.

We lopen vandaag veel gemakkelijker dan gisteren. Het besef komt dat we er echt bijna zijn. “Hebben we echt bijna 780 km gelopen?” We kunnen het haast niet geloven. Dag in dag uit, 40 dagen lang. Die extreme buien hadden we nog niet meegemaakt, maar ook dat hoort bij een Camino. Ook vandaag is het regenjas aan en weer uit.

De bospaden zijn erg modderig van de regen. Carmen en Klazien dragen een poncho en hun voeten zijn doorweekt. Dan is het beste om tussendoor droge sokken aan te trekken, om blaren te voorkomen.

Op dit traject staan al jaren vuilnisbakken met de tekst van een lied. “Imagine all the people, living life in peace” van John Kennen. Bij de volgende vuilnisbak, staat het vervolg van het lied. Spontaan ga ik het zingen en ik word er vrolijk van. Dat zou toch mooi zijn. Deze wens is voor alle medepelgrims.

Deze wandeldag hebben we weer volbracht. We kijken verwachtingsvol uit naar de aankomst in Santiago.

Proost!

We slapen aan het begin van Onze Pedrouzo in herberg O Burgos. Klazien en Annet kozen voor een 2 persoonskamer in pension Compas. Direct ernaast. Een goed alternatief voor een goede nachtrust, voor een leuke pelgrimsprijs. Ze hebben het verdiend!

5 reacties op “Dag 39 Mieke Camino francais Ribadiso – O Pedrouzo

  1. Nou dames het einde nadert , wat een mooie Camino dag weer , en wat zullen jullie uitkijken naar die laatste km`s en dan pas besef je wat je gedaan hebt , hoeveel km jullie gelopen hebben , beleefd , gezien , gelezen hebben en vooral wat de gedachten zijn geweest elke dag weer met hoe je één bent met de natuur wat dat met je doet , tis niet zo maar even ( 800!!) km lopen. Wens jullie een goede nacht en voor morgen weer fris aan de laatste km kunt beginnen.

  2. Dit hebben jullie weer goed gedaan. Toppie. Nog een lekker tukkie en dan de laatste dag. Wauw. Ik zou jullie wel binnen willen halen met bv gladiolen..oh nee dat is voor een Nijmeegse vierdaagse. Heel wat minder km. Ok met grote veldboeketten dan. Helaas …In gedachten dan maar. Maar oh wat zal het mooi zijn en een voldoening geven. Zet ‘m op girls. Liefs voor jullie 4 : kus voor mn schone zus.

  3. O Pedrouzo was mijn laatste stop voor Santiago. O Burgos was ook mijn slaapplek.
    Ik wens jullie een mooie aankomst. Groet San Iago van mij. Ik trakteer jullie op het laatste etappebiertje. Dat verreken ik wel met Mieke.
    Gezondheid! Naar lichaam en ziel.

  4. Pelgrims dat hebben jullie geflikt prachtig 40 dagen lopen ,samen onderweg, lang niet altijd makkelijk . Dit pakt niemand je meer af . Geniet van het moment allemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.