Dag 38 Mieke Camino francais Palas de Rei – Ribadiso

27 juni 2017, 26 (!) km, Palas de Rei – Ribadiso; motregen, regen en af en toe droog, 21 graden

Om de afstand te overbruggen, zouden we direct om 7 uur gaan lopen en onderweg ontbijten. Het regent, dus we starten met regenkleding. Naar later blijkt wordt het een dag van jas aan, jas uit. Met regenjas is het echt warm en zonder wordt je te nat. Aan het einde van Palas de Rei wijzen deze pelgrims je de weg.

We gaan vandaag bij Casa Domingo ontbijten. Van verre zie je dat liggen door een enorme schelp, die aan de muur zit. Het lint van pelgrims in regenkleding ziet er fleurig uit. Het is ook een herberg, waar 16 bedden zijn. Het lijkt me een leuk adres.

Doordat het de eerste week van de vakantie van Spanjaarden is, zijn er vele groepen onderweg. Die laten deze kleine herberg links liggen, zodat we de ruimte hebben rustig te ontbijten.

Wat is Galicië mooi groen. De regen van vannacht heeft het stof weer weggespoeld. Het had al 4 weken lang niet geregend. Overal glooiend, dus we blijven stijgen en dalen.

In dit seizoen zijn vele kerkjes open. Ook deze, vlak na Lobreiro. Santa Maria, uit de 13e eeuw. Er zijn zelfs nog fresco’s bewaard.


Dan lopen we weer bijna 10 km naar de River bar bij Puente Velha.

We zijn erg blij met de grote stapstenen over een watertje. Voorzichtig oversteken, want de natte stenen kunnen glad zijn.

Het valt ons niet mee vandaag. Ik had ingeschat dat we conditie genoeg zouden hebben om deze afstand te overbruggen. Dat is het ook niet….het is de motivatie. Geen een dag hebben we het zo zwaar als nu. Vooral het laatste stuk vanaf Boente kent nog vele stijgingen en dalingen, die je op de kaart nauwelijks ziet. Het valt dan ook tegen!

Hier vinden we eucalyptus bossen. De geur van nat hout en eucalyptus komt ons tegemoet. Heerlijk!!

We hebben het gehaald! Deze keer op karakter. Wat bewonder ik deze dames, niet opgeven. Dat doen we niet. Plotseling ligt daar toch nog Ribadiso.

We slapen in Albergue Los Caminantes. Deze keer op de grote slaapzaal boven, van 12 stapelbedden. Ben benieuwd of het een goede nachtrust brengt. Nog 44 km te gaan…

10 reacties op “Dag 38 Mieke Camino francais Palas de Rei – Ribadiso

 1. Pittig. Met stijging, daling, regen en warmte 26 km. Knap. Ik zou zelf een ietsje minder hebben gedaan☺?

 2. Als ik een pet had , zou ik hem afnemen Klazien en je medereizigers/pelgrims!!
  Heel veel sterkte met de allerlaatste loodjes!

 3. Mam!
  Nog maar heel even en dan bent u er. Gewoon 800 km!!! ? Gelopen ????????
  Ben super trots op u en Annet. En Carmen en Mieke natuurlijk ook super gedaan.

  Dit was de langste afstand zo voor het einde, echt de zware laatste loodjes. En dan is het weer ook treurig ?.. dat helpt natuurlijk niet echt mee. Hopelijk de laatste dag zonneschijn als u aankomt in Santiago ?❤️

  Love u!!!

 4. Dan valt het vandaag niet mee , morgen weer energie voor 2 !! toch maar mooi weer gedaan, nog 44km te gaan en dan komen jullie in Santigo aan ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.