Dag 37 Mieke Camino francais Portomarin – Palais de Rei

26 juni 2017, 24 km, Portomarin – Palas de Reis; bewolkt 24 graden

Het is zo druk onderweg, dat we het gevoel hebben in een trein te stappen. Voor ons mensen, achter ons mensen en op de eerste pauzeplekjes misschien wel 100 pelgrims. Vanaf onze herberg Mirador beginnen we met een rustgevend uitzicht.

Het is dan nog donker en we zien de vele pelgrims al langs komen. Vandaag is het een dag met wederom een langdurige stijging van 400 meter. Overwegend mooie paden, langs of iets verder van de grote weg.

Heel mooi zijn de momenten, waarop een passerende pelgrim je niet alleen “Buen Camino” wenst, maar je ook aankijkt en je bemoedigend toelacht. Of in een kerkje, vlak bij Ventas de Naron, waar een blinde man de pelgrims ontvangt en je hem helpt om op een goede plek een stempel te zetten door een hand vast te houden. Dat doet goed vandaag. We hebben het een beetje moeilijk. We zijn moe en zitten er een beetje doorheen. Natuurlijk genieten we ook van de mooie omgeving.

Bij Sierra Ligonde is een heel pittige klim. Je ziet het aan de klimmers. De jeugdigen uit Madrid zetten wel hele grote stappen om naar boven te gaan.

Tijd om de balans op te maken…. Hierbij geholpen door de vrijwilligers van de herberg van La Fuente. Voor de kenners…bij de deur staat dit bord.

Op een grote landkaart prikken ze met een klein speldje waar alle bezoekers vandaan komen. Vandaag ontmoet, Polen, Spanjaarden, Nederlanders, Ieren, Engelsen, Canadezen, USA, Italianen, Duitsers, Zwitsers,etc.

Bij deze herberg kregen we een tekst met de 5 symbolen van de pelgrimstocht, die ons aan het denken zet…..

– de gele pijl: Welke pijl volg je? Naar wie of wat kijk je om je te oriënteren?

– rugzak: Wat sleep jij onnodig in je rugzak? Wat kun je achterlaten om hem lichter te maken?

– pleister: Hoe leer je lopen met wat pijn doet in je leven? Moet je genezen van een wond, die je nog meesleept?

– wandelstok: Wie zijn jou wandelstokken op je weg? Waar mag jij op leunen?Wat houdt het in om een wandelstok voor een ander te worden?

– schelp: Welke veranderingen ervaar jij tijdens de Camino?

Bij Mariluz hebben we nog even pauze. We hebben er dan al 17 km opzitten en nog 8 te gaan. Daarna lopen we weer door een bos. Pelgrims omgeven door het blad van de bomen, op weg naar Santiago. Ieder zijn weg. Zo ziet het er vandaag uit. Een lint met pelgrims, jong, oud, ieder gelijk. Ook 2 moeders met jongens van 8 jaar. Een hele ervaring op die leeftijd.

Annet en ik gaan nog even naar het kerkje terug. Het is er stil, en er is muziek. Ik steek een kaarsje aan voor 2 dierbare vriendinnen, die net een zware operatie achter de rug hebben. In de meeste kerken kun je geen echte kaarsen meer aansteken. Daarom was deze kerk voor mij bijzonder.

We slapen in Albergue Castro. Direct in het centrum net na de kerk. Een fijne, nieuwe herberg, want ze hebben 4, 6 en 8 persoonskamers. En ook een goed restaurant, waar Carmen zelfs Pulpo eet en…ze vindt het lekker.

Nog 3 dagen en 70 km, waarvan morgen 26 km naar Ribadiso. Nog een stevig dagje morgen….

6 reacties op “Dag 37 Mieke Camino francais Portomarin – Palais de Rei

  1. Ik zie dat mijn reactie van gister niet is overgekomen. Wat een verschil om nu zoveel mensen in een lint te zien lopen. Hopelijk geen probleem voor jullie. Succes met de laatste 3 dagen. Voorzichtig aan. Het gaat jullie lukken. 4 toppers. Zet ‘m op. Lieve Klazien. Nog 5 nachtjes en je bent weer thuis in je eigen bed. Droom er maar van.. doei liefs xxx

  2. Echte toppers het gaat jullie lukken. Ben vanavond net terug uit Denemarken 2 dagen mooie tochten gelopen. Morgen vroeg naar Passau om op de fiets te klimmen. Ben blij dat ik jullie nog steeds lachend met z’n vieren op de foto zie. Denk aan jullie als je de 29-ste aankomt, wat een jubelend gevoel moet dat zijn.

  3. Zo een dag als vandaag hoort er ook bij he?
    Al wil je dat niet maar die laatste kilo meters redden jullie ook hoor.
    Hou de moet er in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.