Op Weg naar St. Jean Pied de Port

“Wish it……… dream it……………DO IT

De lang gekoesterde wens om naar Santiago te lopen wordt omgezet naar…….Wij gaan het doen. Hoe speciaal is dat om daar aan te beginnen. 786 km lang, waarbij je weet dat elke stap telt. De route ziet er zo uit:

 

20 mei 2017

Om 8 uur zijn we allemaal in Breda om de taxi naar Brussel Charleroi te nemen. We zijn net kinderen die op schoolreisje gaan. Enthousiast stappen we in de taxi.

Van links naar rechts Annet, Johan, Klazien, Mieke en Ellen

Extra controle op de luchthaven. Ik word eruit gehaald, en gecheckt op explosieven. Of ik explosieven zou dragen….misschien ben ik explosief….?

Een hele goede verbinding is de vlucht naar Biarritz. Daar staat de taxi van Express Bourricot op ons te wachten. Met een bord, met mijn naam, dat voelt heel welkom.

Het is inmiddels prachtig zonnig weer na een paar slechte dagen. De Napoleonpas is zelfs dicht geweest, vanwege sneeuw voorspellingen. Nu lachen de bergen ons tegemoet.

We slapen in herberg Beilari. Een herberg met warme ontvangst, een glaasje water, we voelen ons direct op ons gemak.

Carmen is er nu ook bij, zij is met haar vader gekomen met de auto. 

Buen camino…morgen wordt onze 1e Camino dag.

11 reacties op “Op Weg naar St. Jean Pied de Port

 1. Heel veel succes allemaal. Goed te horen dat jullie veilig zijn aangekomen. Annet veel succes. GERDA

 2. Buen Camino! Ik loop in gedachten met jullie mee. Groet de stieren in Pamplona van mij en de kip en haar haan in San Domingo de la Calzada en de koeien in Galicië voor wie je eerbiedig aan de kant moet.

 3. Lieve Klazien, geniet van deze tocht samen met alle anderen. We gaan je volgen. Leuk om al die foto’s te zien. Groetjes voor Annet. Veel plezier met elkaar.

 4. Lieve lieve Annet, wat leuk…. ga je volgen hoor.
  Heel veel wandelplezier en gezelligheid.
  Aan de foto’s te zien zit dat wel goed ?
  Dikke knuffel

 5. Jarige Annet, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Hele fijne wandeldag en drink er vanavond maar 1 op. Knuffel. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.