Dagwandeling Geldermalsen

13 mei 2017, 19 km

Alle weersvoorspellingen vertelden dat we regen zouden krijgen. Op 2 druppels na hebben we geen regen gezien. Wel in de buurt, veel donkere wolken. En zo gingen we vandaag “Een groene wissel” lopen. Dat zijn wandelingen verzameld door kenners van een gebied. Door heel het land zijn ze te vinden. Vaak wandelingen over rustige wegen en onverharde paadjes.

Om 10 uur waren we op het station van Geldermalsen. In totaal vandaag met 19 personen. Voor Gert-Jan, Ada, Henk en Anneke de laatste training voor hun grote Camino van a.s. donderdag vanaf St. Jean. Alvast Buen Camino!! Helaas kon Johan niet mee, Buen Camino ook voor hem!

Maar ook de Camino van Elle en Lisette komt al dichterbij. Zij gaan samen met Ria in juli de Camino Primitivo lopen. Een geweldige ervaring. En Marion en Janny gaan op pad voor de Camino Portugues. Heerlijk om zo een enthousiaste mensen te ontmoeten. Een speciaal welkom ook voor Jan en Sjan. Die gaan in het voorjaar van 2018 op pad. Natuurlijk ook de mensen die komen kennis maken en misschien zo enthousiast zijn geworden dat ze volgend jaar ook een keer meegaan.

Het is een hele mooie wandeling vandaag. Geen bloeiende bomen meer maar fluitekruid en andere bloemen langs de slootkanten. Voeg daarbij de dansende kieviten en een rietzanger, dat maakt dat het natuurhart sneller gaat kloppen.

Bij een buitensport bedrijf mogen we onverwacht koffie komen drinken. Daar maken we dan maar even gebruik van.

Het verste punt van deze wandeling is het stadje Buren met een mooi oud centrum. Hier wandelen we door. We hebben net 3 km ervoor een pauze gehad.

We vervolgen onze weg over kleine paadjes terug naar het station.

2 reacties op “Dagwandeling Geldermalsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.