Dag 20 St. Jean Pied de Port

8 mei 2017, zonnig, 25 graden

En…..we gaan nog even naar Orrison op en neer. 18 km, met meer dan 700 meter stijgen en weer dalen

Het zit er op. Onze Camino vanaf Perigeux naar St. Jean. Een van de 4 routes naar St. Jean. De andere routes komen van Arle, Le Puy en Tours langs Bordeaux. De Voy de Vezelay genaamd. Vanaf Perigieux nog een stukje Dordogne met glooiende heuvels, les Landes, km rechtdoor geen heuvels te zien en de fantastische Franse Pyreneeën, met stevige heuvels.

De stempels in ons pelgrimspaspoort herinneren ons aan de grote verscheidenheid van herbergen. Ruim en met heel fijne gastvrije ontvangst of klein , maar met altijd een bed voor ons.

Wat hebben we genoten! Dank voor jullie doorzettingsvermogen, je hartverwarmende steun, toen de km ’s mij even te veel waren. Dank je ook voor je prettige gezelschap. Fijn jullie te hebben leren kennen. Ik ben er heel blij mee.

En wat doen we als we tijd over hebben, zoals vandaag….we gaan de bergen in. Op naar Orrison. Onderstaand wat foto’s van de mooie route.

Een doorkijkje in St. Jean.

De weg naar Orrison is heel steil, maar wat een prachtige uitzichten. We hadden de rugzak achtergelaten in St. Jean. Natuurlijk zijn we heel geoefend en zowel Sikke als Ivonne gaan als een speer. We passeren vele mede pelgrims, en dat is niet gek. Voor de meesten is het de eerste dag en dat valt niet mee.

Vele roofvogels vliegen vlak over ons heen. Veel groter dan buizerds. Prachtig om te zien hoe die zweven op de termiek.

Als we in Orrison zijn komt er een schaapherder langs. De schapen met hele grote koebellen, zodat ze al van verre te horen zijn.

Al om 11.30 uur waren we in Orrison….dat zal over een dag of 10 wel moeilijker gaan. Dan ben ik er weer met een andere groep.

5 reacties op “Dag 20 St. Jean Pied de Port

  1. Wat een mooi verhaal weer en wat een beleving zo samen , er leiden vele wegen naar Rome “zo luid het spreekwoord, maar ook naar Santigo de Compostela zoals we hiervan hebben kunnen meegenieten.

  2. De roofvogels, dat zijn de gieren, meestal de vale gier, die veel voorkomen in de Spaanse berggebieden. Spanwijdte vleugels tot wel 2,5 meter! Handiger te fotograferen dan de ijsvogel ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.