Dag 8 Mieke Camino francais Villamayor – Sansol

28 mei 2017, Villamayor – Sansol, 19 km, 28 graden

In het enige restaurant van Vilamayor was het gisterenavond volle bak. We waren gezellig aan tafel met onze Italiaanse vriendinnen Maria en Gracias. We zien elkaar iedere dag wel en inmiddels hebben we een band opgebouwd. Een soort Camino familie.

De kerkklokken van de naastgelegen kerk zorgen ervoor dat we ieder uur wel wakker worde….Ook dat hoort bij camino, af en toe een slapeloos  nachtje. Ook vandaag staan we vroeg op en gaan om 6.30 uur de deur uit. De zon is nog net niet boven de horizon en trakteert ons op een mooie zonsopkomst.

De zon blijft vrijwel de hele ochtend achter een wolkendek. Samen met de wind is het een heerlijke wandeldag.

Naar Los Arcos is het 12,2 km. Een glooiende veldweg met kleine hoogteverschillen. Je ziet een weg, een diepte en weer een weg. Hoopgevend….”ook al ben je de weg even kwijt, er komt wel weer een nieuwe”. Zo mijmerend, laten we ons leiden door de weg.

Alleen tot de horizon, en dan zien we weer verder. Stap voor stap vooruit. Johan, Carmen en Klazien deze keer voorop. We lopen heerlijk vandaag.

Volgens ons boekje zou er een mobiel café zijn. Toen we daar om 7.45 uur waren, was er nog geen café te zien. Verder is er geen pauze mogelijkheid met bar voor koffie tot Los Arcos, dus we pauzeren er toch even.

Mooi was dat….toen we verder gingen kwam het mobiele café eraan. Niet te vroeg aankomen dan ook… Daarna lopen we naar Los Arcos. Hier is het al een gezellige drukte. Ik hoopte bij herberg Casa Austria (La Fuente) Ria en Michael te treffen. Beiden vrijwilliger in deze gastvrije herberg van Los Arcos. Wat een toeval..Ria treffen we op het pleintje bij de kerk. Een mooie ontmoeting.

Op weg naar Sansol. In mijn gedachten een herberg in de middle of nowhere… Maar nee hoor, midden in een dorpje. Gastvrij, mooie rustige muziek, een voetenbadje en…een wasmachine. De slaapzaal is er deze keer een van 24 bedden. Anders dan verwacht, maar ook goed. We genieten even goed!

6 reacties op “Dag 8 Mieke Camino francais Villamayor – Sansol

 1. Jullie doen het geweldig. Mooi verhaal en mooie foto’s.Hel leuk om te zien waar jullie mee bezig zijn.
  Petje af voor jullie.
  Voor Annet: nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Veel plezier en succes nog.

 2. Toch nog 19 km gelopen vandaag. Ook wel lekker als die zon achter het wolkendek zit. Leuk dat schrijven over camino familie die je elke dag wel ff ziet. Geniet van deze avond en het slapen op de grote slaapzaal… groetjes. Xxx voor Klazien.

 3. Ha mevrouw Post! Van Jenny kreeg ik de link naar dit leuke blog en vanuit m’n luie hangmat in South Carolina, USA volg ik jullie avonturen; wat een mooie reis zeg! Hoop dat jullie erg geniet en succes met de nog komende kilometers: vaya con Dios!
  Liefs, Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.