Dag 11 Simon: Navarette-Najera in de wind!

Navarette-Najera 17 km. Vandaag was het ook heet maar de wind maakte de wandeling zeer aangenaam. Onweer gisteravond koelde het al wat af, en we stonden een uurtje later op. Weer een prachtige wandeling door wijngaarden. Voor de enige bar onderweg moest je een eindje ‘om’ nou ja…de originele weg volgen. Op veel plaatsen is de weg ‘rechtgetrokken’ langs de verkeerswegen. Dorpen die dan niet meer aan de Camino liggen  moeten er dan veel aan doen om pelgrims te trekken.

Het is opeens erg druk op de Camino. Hier in Najera worden vandaag

Druk vandaag!
Een onverwacht kadootje…. De prachtige muziek van Viser. Hij speelt al meer dan 1 jaar langs de Camino op mooie plekken in de natuur
Gert-Jan???

Eekhoorn gespot!
Let niet op Simon. Wat die toch aan het doen was?

extra slaapplaatsen gecreeerd in de gymzaal. Het aantal pelgrims is altijd een onvoorspelbare golfbeweging.

Over Simon Wijma

Simon Wijma (55), woont in Haren (Gr.) In Spanje en Portugal kom ik al ruim dertig jaar, en ik voel me erg thuis in deze zuidelijke streken. Dat gevoel werd alleen maar sterker na mijn eerste Camino. In 2012 liep ik van St. Jean-Pied-de-Port naar Finisterre. De tijdloosheid en het ritme van het wandelen geeft me erg veel voldoening. Ik schrijf er ook graag over op mijn blogs. Inmiddels heb ik elke jaar een andere Camino gelopen en hiervan mijn werk gemaakt. Ik vind het erg fijn met Mieke samen te werken, dat klikt! In het begeleiden van wandelreizen komt zoveel samen wat mij inspireert. Mensen leren kennen, al het moois onderweg laten zien, buiten zijn, verhalen vertellen, genieten van zon, regen, vogels, stilte, bloemen (…en koffie). En gewoon… zorgen dat alles lekker loopt!

6 gedachten over “Dag 11 Simon: Navarette-Najera in de wind!

 1. geweldig mooi dat we op deze manier kunnen meeleven met jullie tocht!!!!
  Alle goeds voor de komende tijd!!!!
  Marian knuf voor Anneke!!!!

 2. Net de link doorgekregen alle dagen nu gezien ga jullie zeker volgen , wat een respect heb ik voor jullie ,maar wel een hele mooie reis , heel veel succes nog voor jullie allemaal maar in het bijzonder voor Anneke ,weten jullie trouwens dat ze heel mooi kan zingen 😀😀😀

  Groetjes loes burgers

 3. Net de link doorgekregen alle dagen nu gezien ga jullie zeker volgen , wat een respect heb ik voor jullie ,maar wel een hele mooie reis , heel veel succes nog voor jullie allemaal maar in het bijzonder voor Anneke ,weten jullie trouwens dat ze heel mooi kan zingen 😀😀😀

  Groetjes

  1. Net de link doorgekregen alle dagen nu gezien ga jullie zeker volgen , wat een respect heb ik voor jullie ,maar wel een hele mooie reis , heel veel succes nog voor jullie allemaal maar in het bijzonder voor Anneke ,weten jullie trouwens dat ze heel mooi kan zingen 😀😀😀

   Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *