Dag 12 Simon: Najera-St. Domingo

Dag 12: 21 kilometer van Najera naar St. Domingo de la Calzada. Ontelbaar zijn de klaprozen langs het pad, en andere voorjaarsbloemen. Een lekker fris windje begeleidde ons door de uitgestrekte glooiende graanvelden. De dag eindigde in St. Domingo de la Calzada. De kathedraal is beroemd doordat er volgens eeuwenoude traditie altijd een levende haan en een kip in de kerk worden gehouden. Dit ter herdenking van een legende over een haan die aan tafel bij de bisschop plotseling tot leven kwam…

 

Etappeborrel in St. Domingo!

 

8 reacties op “Dag 12 Simon: Najera-St. Domingo

 1. Geweldig al die voorjaarsbloemen!!!!
  En het weer is fijn om te lopen …lijkt het.
  Alhier ook een minder warme dag! Heerlijk!!!
  Alle goeds hoor voor het vervolg!!!

 2. Wat een mooie foto’s ! In de lente is de natuur wel het mooist vind ik. Jullie genieten volop…en zien er allemaal nog reuze fit uit! Veel wandelplezier de komende dagen…

 3. Behoorlijke tocht aan kilometers, ondanks de hitte. Knap gedaan. Het is zo leuk jullie te volgen via dit blog. Zo zijn we toch een beetje samen. In gedachten lopen we met jullie mee.

 4. Wat een prachtige wandeling. !!Leuk verslag met mooie foto’s. Hou vol en ik kijk alweer uit naar het vlgde verslag .

 5. Wouw wat een prachtig vergezichten met de stippen van de wandelaars in de verte die één zijn met de natuur prachtig.

 6. Wat een heel bijzondere tocht is dit! Prachtige landschappen en wolkenluchten en jullie pakken het beste dagdeel om te wandelen. De witte bloemen van een paar dagen geleden zijn inderdaad papavers. Veel plezier nog!

 7. Wat een prachtige foto’s en uitzichten!! Jullie zien er iid nog zeer fris en fruitig uit allemaal zeg!! ( …of komt dat door al het groen om jullie heen zoals Ada bedacht…… 😉 )
  Fijne voortzetting weer!! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.