Dag 19 Larceveau – St. Jean Pied de Port

7 mei 2017

Yes! We zijn op onze eindbestemming aangekomen. Gefeliciteerd Toos, Ivonne, Ben en Sikke.

Vandaag hebben we de laatste 20 km afgelegd en komen in totaal op 420 km. Wat ben ik trots op mijn mede wandelaars!

Toen we vanmorgen vertrokken waren we erg blij met de bakker die open was en….voor ons ook salades te koop had. Super! Ook hier in het dorp Larcevau is de laatste supermarkt dicht. Dat wordt steeds lastiger voor de pelgrims…

Het is prachtig weer en we lopen lange tijd over een klein paadje hoog boven de de grote weg, de D933. Zo mooi aangelegd dat je geen last hebt van de weg.

We passeren een heel oud wegkruis. Hier voel je echt de Camino sfeer. Mede pelgrims leggen er hun steentje neer, ter gedachtenis aan een dierbare of aan iets anders persoonlijks.

Bij een boer is een pauze plek ingericht. Een biologische toilet, een kopje koffie een overkapping en ook stoeltjes om  8even uit te rusten. We hebben de tijd en genieten enorm van deze laatste dag.

We zien vele roofvogels onderweg, horen de krekels en zien ook vele mede pelgrims. Velen afkomstig van de route vanaf Le Puy. Gezellig en je ontmoet zo ook steeds dezelfde mensen. St. Jean Pied de Port heet in het Baskisch Dominante Garaki. Dat kun je toch nergens uit afleiden….

Je merkt de stijgingen niet zo vandaag, maar toch zijn we in totaal 420 meter en weer 260 meter gedaald. Het blijft glooiend en erg mooi.

De randen van de boerenweggetjes zijn een lust voor het oog. Vele bloemetjes in allerlei kleuren.

4 km voor St. Jean bevindt zich Saint Jean le Vieux. Daar vinden we een terras met vele mede pelgrims. Ook de dames uit Duitsland zien we daar terug.

En dan….St.Jean Pied de Port. Nu heb ik ook alle km’s vanaf Nederland in etappes afgelegd. Ben er trots op. Volgend jaar ga ik van huis vertrekken en alles aaneengesloten lopen. Dit is alvast een mooi voorproefje.

6 reacties op “Dag 19 Larceveau – St. Jean Pied de Port

 1. Hallo Mieke,

  Een dikke proficiat aan alle wandelaars!! blijft een prestatie. En voor volgend jaar alvast buan camino gewenst, Ultreïa is voor u geen loze uitspraak !!!!
  groetjes
  Patrick

 2. Allemaal hartelijk proficiat met jullie prestatie van
  ‘DOORZETTEN EN VOLHOUDEN!!!’
  Nu nog lang na-genieten!
  Frie

 3. Proficiat aan allen. Het was een waar genoegen om dagelijks mee te volgen en als lezer konden we niet anders dan zin krijgen om ooit deze etappe zelf te gaan lopen.
  En Mieke… hopelijk ben je tegen donderdag a.s. terug thuis om de ‘honneurs’ (je spreekt wellicht nu al een mondje ‘Frans’) waar te nemen!?! 🙂

 4. Geweldig dat jullie dit stuk van de camino gelopen hebben dit moet toch een goed geven? Ik neem m`n petje voor jullie af gefeliciteerd.
  Mike ga je allèen van huis de camino lopen of ook met een groep?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.