Dag 18 Saint Palais – Larcevau

6 mei 2017, heerlijk weer, 25 graden, 17 km

Het is niet te geloven….de hele nacht regen en harde wind en we worden wakker en zien blauwe lucht. Hier in deze hoek van de Golf van Biskaje, kan het weer zomaar omslaan en deze keer heeft Jacobus het goed met ons voor. We boffen enorm, de weersvoorspelling was voor vandaag slecht en wat krijgen wij….een stralende dag!!!

In Saint Palais komen al een paar routes bij elkaar en wij komen bij toeval op de route de Gibraltar uit. Zo ontzettend mooi. Ik toon je hier wat foto’s van dit deel.
Het vroege ochtend licht tovert een glans over de nog natte, pas geplante mais.

Het pad gaat langdurig steil omhoog. We kijken nog even terug naar Saint Palais.

Door de sterke en vele stijgingen en dalingen zeker geen gemakkelijke etappe. Het luie zweet komt zeker naar buiten en regelmatig stoppen we even om weer op adem te komen. Ik ben trots op Sikke, Ivonne, Toos en Ben die het toch allemaal doen. Chapeau!!!

Er wordt hier goed voor de wandelaars gezorgd. Een bankje om even uit te blazen.

Bovenaan vinden we een kunstwerk van ene heer Pali. “Reflectie van de hemel” heet het. We vinden het zo mooi hier, dat we dat ons kunnen voorstellen.

Daarna is er een nog modderig pad naar beneden, met in de verte de weg die we weer omhoog gaan. “THE WAY”.

Daar beneden komt de route van Le Puy erbij. Tot onze verrassing zien we ineens meer pelgrims onderweg. Het is een zware lange klim, voor we bij het kapelletje komen.

Ook dan volgt een stenig pad naar beneden. Het is goed uitkijken. Hier en daar zijn de stenen glad of de modder is een glijbaan.

Dan zien we in de verte Ostabat liggen, een kerkje. Dat lijkt dichtbij…5 minuten staat er ook……Spaanse 5 minuten dan…

Veel verder lijkt het. We kruipen nog door een kruipdoor sluipdoor paadje om daarna nog heel veel terug te moeten stijgen voor het beloofde terrasje in Ostabat.

Dan is het nog 4 km naar Larceveau. Dit keer blijven we in het dal en zijn de stijgingen minder. In totaal hebben we vandaag 600 meter gestegen en ook weer 450 meter gedaald. Een super dag met een gouden randje. Wat hebben we genoten!

We slapen in hotel Espellet, dicht aan de route. Helaas is de beloofde super markt gesloten, zodat we morgen hopen wat brood bij de bakker te kopen. Die zou open moeten zijn….een hongerige pelgrim heeft nog wel genoeg aan brood.

Toetje van de dag….volksdansen in klederdracht op het plein voor de kerk. Even genieten van de cultuur hier in Baskenland

Op naar St. Jean Pied de Port…..

5 reacties op “Dag 18 Saint Palais – Larcevau

 1. Zijn julliecwek goed gelopen? Ik.kwam namelijk ook bij dat kunstwerk uit, maar dat kwam omdat ik verkeerd was gelopen….later kwam ik wek bij da mooie kapelletje uit….Succes verder, buen camino!

 2. Uitnodigend mooi,zeg!!!
  Je zou bijna vergeten dat jullie ondertussen KILOMETERS gestapt hebben,
  dagen aan een stuk !?
  Of ik het zou kunnen???????
  Groetjes,Frie.

 3. Prachtige route weer en dan met dat weer , ja het weer is zo veranderlijk maar dat geeft niets ander zou het maar saai zijn toch !!. buen camino…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.