Dag 17 Guinarthe – Saint Palais

5 mei 2017, 13 km, bewolkt in de ochtend, later zonnig 25 graden

Voor de geplande afstand van vandaag….13 km, staan we niet zo vroeg op en genieten in alle rust van het ontbijt van Nadine Bigne. Een prima plek voor een overnachting. Gastvrij, een goed bed op een 2 persoonskamersmet en een prima maaltijd. Wat wil een pelgrim nog meer. Nadine zwaait ons uit.

Toos gaat het weer voorzichtig proberen. Gisteren, door pijnklachten aan haar voet, had Toos het dappere besluit genomen een rustdag in te lassen en is ze met de bus gekomen. De etappe is vandaag minder zwaar en met 13 km voor de boeg, denken we dat het kan lukken.

Het is vandaag wederom een prachtige omgeving. Onverharde paden, wisselen de kleine weggetjes af.

De etappe loopt ook over onverharde bospaadjes, stormen  hebben de bomen over de paadjes geblazen.

We komen vandaag in Baskenland aan en zien hier ook de grenspaal. De plaatsen zijn nu in het Frans en Baskisch.

We zien in de verte besneeuwde toppen. Wauhhhh… Pyreneeën we komen er aan. Dit geeft een speciaal gevoel. Na de vlakke stukken in Les Landes en nu zulke mooie uitzichten. Helaas is mijn camera stuk en kan ik dat niet laten zien met de foto’s van mijn telefoon. We kunnen op de top bijna 360 graden om ons heen kijken. Nu nog op 100 meter hoogte en we zijn op 200 meter geweest. We gaan heuvel op en heuvel af.

In Saint Palais slapen we in Maison Franciscanen. Een ruime grote herberg met slaapvertrekken van 4 personen en 2 personen. Helemaal gerund door vrijwilligers. We worden gastvrij ontvangen.

2 reacties op “Dag 17 Guinarthe – Saint Palais

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.