Dag 16 Orthez – Guinarthe (net na Sauveterre)

4 mei 2017, 28 km zonnig 25 graden

Het is verrassend als je Orthez uitloopt. Je gaat dan over een oude brug de stad uit. We zien ernaar uit om weer de heuvels te mogen beklimmen.

Hier hebben we een mooi uitzicht over de “Gave de Pau”.

Ben is eerder vertrokken om het echt op zijn tempo te doen met zijn gekneusde enkel.

Het is vandaag zeer mooi. We hebben rustige weggetjes en ook veel paden door het bos en over de erven van een boer.

In de verte zien we de Pyreneeën en de afwisselende vergezichten.

Heel veel sterke stijgingen en dalingen. Geen moment plat, wat genieten we. Zeker als we op het terrein van een boer even op een bankje zitten om van het uitzicht te genieten.

Sommige stukken zijn zo steil dat je hard moet werken om boven te komen. Met mijn stokken lukt het. Met dank aan Sikke, die heeft de foto gemaakt.

Hier zijn de stickers anders. Erg mooi vind ik deze, waar je de weg ziet. “De weg, niets dan de weg. De weg maak je al lopende, al lopende maak je de weg”.

Het laatste deel is vrij vlak, niet ver van de rivier vandaan. In de verte zien we Sauveterre liggen. Moeten we daar weer omhoog?

Jazeker, zo steil. Helaas werden er werkzaamheden verricht en konden we niet deze trap op. Een laatste flinke klim naar het centrum.

Daar gaan we natuurlijk eerst ons etappedrankje drinken. Voor ons adres van de nacht moeten we na de km naar Sauveterre , 24, nog boodschappen doen en 3 km verder lopen. We gaan naar Guinarthe, Mdm Nadine Bigne. Wat een warm welkom. Zeker aan te bevelen. Allemaal een aparte slaapkamer en er wordt voor ons gekookt. Heerlijk na zo een vermoeiende dag!

2 reacties op “Dag 16 Orthez – Guinarthe (net na Sauveterre)

  1. Dan is het lekker een goed bed, kunnen jullie goed uitrusten.
    Wat een kilometers maken jullie.
    En wat is het daar mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.