Dag 15 Hagetmau – Orthez

3 mei 2017

28 km, half bewolkt, 18 graden

Het zou vandaag meer dan 30 km zijn en als er dan een aanbod komt dat we een stukje op pad kunnen worden gebracht, dan maken we er graag gebruik van. Ik had de etappe willen verdelen in 2-en maar helaas was alle tussen liggende  accommodatie dicht en we konden niet anders.

Sikke en Ben gaan om 7.30 uur de deur uit. Die gaan de uitdaging aan. Toos, Ivonne en ik worden weggebracht door Alain naar Beyries ongeveer 10 km verder. Alain vond het erg fijn iets voor de pelgrims te mogen doen.

We komen vandaag in de Pyreneeën Atlantique en dat kun je merken. Prachtige vergezichten door het golvende landschap in combinatie met de wolkenluchten.

We genieten er volop van. We boffen met het droge weer en de temperatuur is heerlijk. We worden er stil van. ….

“Ik sta even stil, dat is al een hele vooruitgang” (van Bertold Brecht uit Het geheim van de schelp)

In Saint de Navailles zien we een bar/restaurant. Ik voel aan de deur..die is dicht, maar een hele vriendelijke dame vraagt of we wat nodig hebben en maakt spontaan koffie voor ons. Alweer een Camino engel voor ons….

Daar is men bezig met  wegwerkzaamheden. Er ligt een mooi roze pad langs. Miriam denkt dat pad al klaar is en stapt zo in het cement. Tja…Dat vinden de wegwerkers niet zo fijn. Ze laat haar afdrukken achter.

Rond de middag zitten we langs de kant van de weg en wie zien we daar aankomen….? Ben en Sikke, die al 16 km hadden afgelegd. Het gaat goed, ook met de voet van Ben.

We vervolgen onze weg gezamenlijk, ieder op zijn eigen tempo.

Nog even pauze voor we de laatste 5 km afleggen.


Orthez heeft een oude toren van de 13e eeuw, Tour Moncade. Een bouwwerk, waar vandaan de vijanden al snel zichtbaar werden.

Orthez ligt helemaal tegen een heuvel gebouwd en we lopen via een kleine weg de stad in.

Omdat ook hier in de herberg Hotel de La Lune maar 6 mensen kunnen slapen, heeft de herbergier de overnachting geregeld in het klooster bij de Clarissen. We mogen hier voor € 9 slapen. Zo zie je maar weer….Overal komt een oplossing voor. We zijn er erg blij mee.

3 reacties op “Dag 15 Hagetmau – Orthez

 1. Beste allemaal

  Wat heerlijk om dit weer te lezen allemaal. Het roept meteen allerlei herinneringen op. Bekende sfeer in de overnachtingen het weer enz.
  Goed om Miriam weer te zien. loop je vanaf nu weer mee tot het einde?

  Sikke nog een week en dan ben je weer in St Jean. Bijzonder lijkt mij.

  Goede reis verder.

  Marianne

 2. Mooi hoor ik heb weer genoten .. ff stil staan “” en dan waan ik dat ik in gedachten mee wandel !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.