Dag 14 Saint-Severs – Hagetmau

2 mei 2017, 17,6 km Motregen en regen

Deze keer vertrekken we in de regenkleding. Voor het eerst het ik gekozen voor een regenpak en ook een paraplu. Deze lijkt dubbelop, maar met harde regen is een rugzak met regenhoesje vooral bij de banden over de schouders niet waterdicht. Ook geeft een paraplu mij meer bewegingsvrijheid bij mijn hoofd. Het is en blijft heel persoonlijk wat je kiest. Een poncho  1 of regenpak. Ik blijf goed droog  onder de regenkleding en dat is belangrijk.

De lucht is lichtgrijs en de regen valt gestaag. Dan weer donkergrijs en dan is de regen veranderd in een plensbui.

Zo plat het afgelopen dagen was, hier vanaf Saint-Severs gaan we heuvel op en heuvel af. Het is erg mooi hier. Kleine paadjes en kleine weggetjes wisselen elkaar af.

Het dorpje Audignon zien we al van verre liggen door de kerktoren die er boven uitstijgt.

Bij een dorpje vind je altijd wel een plekje waar je droog kunt zitten. Ondanks de omgezwikte en zeer blauwe enkel gaat Ben door. Op vlak terrein gaat het best al goed. De onverharde dalende weggetjes zijn lastiger en dan past Ben zijn tempo aan. Fijn dat Ben ook weer met ons meeloopt.

Op weg naar Hagetmau komen we nog langs een dorpje Horsarrieu waar tot onze verrassing een bar open is.

Hier vinden we ook Miriam. Zij is in Mussidan gestart ipv in Perigueux, maar heeft zoveel mogelijk kleinere afstanden afgelegd. Een pelgrim is erg blij met een bar die open is, waar een kopje koffie wordt gezet.


Ik wist alleen dat de mevrouw van Chambre D’Hotes Mw. Bats zou heten en had een telefoonnr. Maar geen adres. Waar moeten we naar toe? De mw. van de bar vond voor mij in het telefoonboek het adres. Dat was handig. Onze Camino engel van de dag. De herberg van Hagetmau had maar 7 plaatsen en daarom konden we daar niet naar toe. Gisteren had de vrijwilliger van de herberg dit voor ons geregeld..

Daar aangekomen valt het een beetje tegen. De keuken is een opslagruimte en het is er zeer smerig. Dan gaan we vanavond toch maar een restaurant​ opzoeken. Wel ligt er een schattig gehaakt kleedje op onze slaapkamer met zwanen

 

1 reactie op “Dag 14 Saint-Severs – Hagetmau

  1. Mijn pc was stuk ik kon jullie wel volgen maar niet reageren.
    Nu weer wel ik heb genoten van jullie .
    Weer mooie plaatjes en mooie verslagen.
    Jullie gaan erg goed he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.