Dag 13 Mont de Marsan – Saint Sever

1 mei 2017

22 km, heel veel buien, 12 graden

De herberg van Mont de Marsan is in een oud badhuis, direct aan de route. Goed opletten, want je loopt er zo aan voorbij. Een prima ruime herberg, waar we ook hebben ontbeten.

In Mont de Marsan waren we de richting kwijt van de route. Geen probleem…..We gaan via Maps.me. Naar later blijkt is die route niet meer up tot date. Veel later komt de route op de D321 samen en daar zien we pas weer de pijlen. Onze les van vandaag…Zie je geen stickers/pijlen ga terug waar je ze vond. Natuurlijk hadden we wel de goede richting.

In Benquet treffen we een kerk open. Het regent voordurend en precies op dat moment gaat het verschrikkelijk hard regenen. Jacobus heeft het goed met ons voor.

Vandaag is de route deels over een onverharde weg. De regen heeft de weg veranderd in een gladde modderbaan. Je kunt bijna je voeten niet optillen en je moet uitkijken dat je niet naar de zijkanten glijdt.

Bij lunchtijd regent het ook. We bellen aan en ja hoor…..Deze Camino engeltjes laten ons onder de partytent droog onze lunch eten. We voelen ons verwend en hebben er lol over.

Het is ook af en toe droog. Een mooie route over kleine, meest asfaltweggetjes. Deze hier langs het kanaal L’adour.

Dan nog de brug over richting Saint-Severs. Door de hevige regenval is de rivier veranderd in wild stromend water.

In Saint-Severs is werkelijk alles gesloten, vanwege 1 mei. Zelfs alle restaurants zijn dicht. Op de markt is alleen de pizzeria open. Daar kunnen we wat drinken. Dan blijkt dat het in de avond ook dicht is en op dat moment kunnen we geen eten krijgen. De barman gaat in discussie met de kok en eindelijk krijgen we toch een salade met paté en stokbrood. Ook deze Camino engel telt mee vandaag. Zo zie je…..Slecht weer en toch een mooie Camino dag. In de algemene herberg “Cloitre de Jacobus” zijn Maurice, Louis en Meriam er ook. De vrijwilliger regelt voor ons een overnachting in Hagetmau en in Orthez. Alles tussen Hagetmau en Orthez is gesloten. Zo gaan we die dag weer meer dan 30 km overbruggen. De vrijwilliger regelt ook een stukje vervoer voor wie dat toch te ver vindt. We gaan zien hoe het loopt. Ik ben blij met deze fantastische hulp!

3 reacties op “Dag 13 Mont de Marsan – Saint Sever

  1. Beste pelgrims, jammer dat het weer niet meezit maar ik vind het fantastisch dat jullie er nog steeds lol in hebben. Hopelijk de rest van de Camino beter weer.
    Buen Camino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.