Dag 9 Mieke Camino francais Sansol – Logrono

29 mei, Sansol – Logrono, 21 km, regen (!)

Nog even een wandelingetje door Sansol gisteren. Zo zien we waar we morgen naar toe gaan, Torres del Rio ligt direct onder de heuvel van Sansol.

Het was al even voorspeld….regen. Hoe gaat dat met de regenkleding aan. En hoe voel je je? Een nieuwe uitdaging, zeker voor degenen die nooit in de regen lopen.

Vanaf Torres del Rio stijgen we bijna 200 meter naar Alto del Poyo. Een pad alleen voor de pelgrims dat stijgt en daalt. Ondanks de regen vinden we het heel mooi.

Bij de top hebben pelgrims allerlei briefjes en foto’s achtergelaten. Indrukwekkend!

Ik heb het ervaren vandaag….ook met regen genieten we van elke stap. Zie deze stralende foto van Carmen en Klazien.

Na 12 km komen we in Viana aan. We liepen in een keer door met een gemiddelde van 4 km per uur. Zo waren we al rond 10.30 uur in Viana.  Viana heeft verschillende oude stadspoorten.

Naar Logrono wordt het vrij vlak en de Camino loopt dicht langs de grote doorgaande weg. Een saai stuk… Gelukkig is het wel droog. Onderweg staat een oud vrouwtje met zelfgemaakte sieraden en een stempel. Dat zijn van die mooie ontmoetingen.

We zijn al om 13.30 uur bij de herberg en dat voor 21 km. We zitten in Albergue Logrono, midden in het centrum. Een 4 en een 2 persoonskamer voor €10 en €15 pp. En…echte handdoeken. (Ipv de kleine  microvezelhanddoekjes die veel vocht opnemen en bijna niets wegen) Daar word je als pelgrim heel blij van.

Natuurlijk sluiten we de wandeldag af met ons etappedrankje…. En nu met pinxtos erbij. We gaan voor Patatas Bravas. Johan gaat die een keer voor ons klaarmaken. Een leuk vooruitzicht!

3 reacties op “Dag 9 Mieke Camino francais Sansol – Logrono

  1. Pelgrims, wat ontzettend mooi om te lezen hoe jullie de dagen van de camino beleven.
    Werkt aanstekelijk krijg er ook weer zin in, ga in september met mijn zusje op pad.

    Bon Camino.
    Jopie .

  2. Geweldig Mieke jullie doen het geweldig ik geniet er van.
    En wat een mooie plaatjes wat is de natuur daar mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.