Dag 9 Bazas – Captieux

27 april 2017, 23 km, droog, 13 graden, af en toe zon

Verrassing!  We openen de luiken van onze slaapkamer en de zon schijnt volop. Dat gaat weer een mooie dag worden vandaag. Het voelt wel koud en later blijkt het -1 graad te zijn geweest. Om 7.45 uur worden we in de ontbijtzaal van het kasteel verwacht. Dat voelt heel feestelijk. Tot we te horen kregen wat we zouden moeten betalen……Veel meer dan ik had genoteerd. Kennelijk een misverstand, want ze ging ook direct akkoord met wat ik noemde.

Vanaf Bazas staat een alternatieve route in ons boekje. Als idee van Ben kiezen we daarvoor, 3 km verder, maar dat vinden we  niet erg. Een mooi deel dat licht glooiend is.

Ook nog even een stevige klim in het begin. Sikke voorop. Het gaat moeiteloos. We zijn na 8 dagen ook goed gewend.

Het vroege ochtendlicht tovert een prachtige gloed over het fluitekruid.

Dit deel van de route gaat vooral over de verharde weg, met boerenbedrijven en bosranden. We komen via de westkant Bernos-Beaulac binnen en nemen hier na 9 km onze eerste pauze. Bij toeval treffen we hier onze Fransman uit Limoges weer. Nourelle was fout gelopen en had ook hier even pauze.

We komen door een schitterend natuurgebiedje, het licht dat door de bomen valt weerspiegelt in het water.

Waar dit alternatief weer bij de oorspronkelijke route komt treffen we voor het eerst deze wandeldagen onderweg een bar open. Sikke droomt al dagen van een cappuccino en die kunnen we dan ook niet overslaan.

Na Bernos-Beaulac komen we voor het eerst in een totaal vlak stuk. De oude spoorlijn, 9 km alleen maar rechtdoor. Volgens de gelopen hoogteprofielen is het steeds ligt stijgend geweest, zo een meter of 50. We hebben op dat laatste stuk bijna 5 km per uur gelopen. Dat is een heel goed tempo met rugzak.

Om 15.30 uur komen we bij het gemeentehuis aan en krijgen een stempel in ons paspoort.

De algemene herberg is erg klein. Een hokje waar 1 stapelbed en 1 opklapbed kan staan van 2,5 bij 2,5 meter. De andere is 3-5 meter, met een tafeltje en een keukentje van 0,5 meter bij 1 meter. We gaan vandaag in het bijgelegen restaurant en eten en morgenochtend in de plaatselijke snackbar ontbijten. Zo gaat dat ook….Er is een bed en verder kijk je naar mogelijkheden. Op naar Roquefort….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.