Dag 10 Captieux – Rochefort

28 april, half bewolkt 17 graden

35 (!) Km

Waar we hadden verwacht lekker te kunnen eten, was zeker niet het geval. Voor de lezers, kies de Pizzaria en niet het restaurant tegenover de kerk. Vanmorgen was er een café open om te gaan ontbijten en zo beginnen we de dag goed.

Een hele route zonder hoogte verschillen en daardoor schieten we lekker op. Bospaden die km lang rechtdoor gaan. Een beetje het gevoel van de Meseta in Spanje. We genieten ervan.

De slaapgelegenheden tussen Captieux en Rochefort waren helaas niet beschikbaar. We konden alleen maar naar Rochefort gaan. Echt Camino…..Als we het niet zouden halen, worden we opgehaald. Hier was ik vanuit gegaan, want 35 km is voor mij echt te ver. De eerste pauze na 2 uur. We zitten er ontspannen bij.

Maar hoe het ging vandaag…Het liep anders, en ook heerlijk. Na 20 km namen we ieder uur even pauze en beslisten steeds wat doen we.

We komen in Les Landes. Voorlopig vlak tot aan de Pyreneeën.

In Les Landes zien we grote landbouwgebieden. Grote sproeimachines, omdat het hier in geen 3 weken heeft geregend. Het is net of we in Nederland of Friesland lopen met van die Hollandse luchten

Dan volgen er weer prachtige paden door het bos met randen van bloeiende brem.

We besluiten toch om door te lopen naar Rochefort. De laatste km zijn voor mij zeker, erg zwaar. Zowel Sikke, als Toos, Ivonne en Ben lopen deze slopende laatste km prima uit. Bravo!!!

Om 18.15 komen we bij de algemene herberg aan. Zeer gastvrij, schoon. We voelen ons welkom. Bij Café de la Paix hebben we een heel goed diner. We genieten van deze laatste uren van deze zware dag. Maar…We zijn trots. Het is gelukt.

2 reacties op “Dag 10 Captieux – Rochefort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.