Dag 8 Auros – Bazas

26 april 2017, droog, koel weer, 12 graden, 17 km

We hadden een beetje een kater van het verblijf in het chateau van Auros en vonden het de prijs niet waard. Dat weet je nooit van tevoren en ook als pelgrim neem je de dag, zoals die komt. Ook al heb je niet goed geslapen, door een slecht bed. We maken ons niet druk en stappen de natuur in.

Een nieuwe dag ligt voor ons en we zijn extra alert op de bewegwijzering. In Auros, vlakbij het kasteel gaan we al snel een heel mooi bospad in en we dalen af naar het dal. Dit pad hadden we eerst niet gekozen, omdat de schelp ons rechtdoor wees. Toch even maps.me aanzetten en direct zien dat we toch dit pad in moesten. (Maps.me is inclusief de route “Voy de Vezelay” van het Genootschap)

We voelen ons een met de natuur. Omgeven door het weer fris geworden groen van de regen van gisteren. Voor de wandelaars zijn nieuwe bruggetjes en vlonders aangelegd. De Voy de Vezelay wordt goed onderhouden, ook zeker dank zij de grote aantal vrijwilligers, die de route regelmatig nalopen.

We worden ook over een heel klein paadje langs een meer geleid. De zwaluwen scheren laag over het water, een mager zonnetje geeft extra glans aan het water.

We hebben 2 keer een korte pauze, omdat het koud is met een frisse wind. Daardoor waren we al om 13.30 uur bij het Chateau Saint Vincent, dat direct aan de route ligt. Sikke en Ben nemen een kijkje. Hoe zal het nu zijn??? Aan de buitenkant ziet het er prachtig uit!

Hier worden we gastvrij ontvangen en naar onze schone kamers gebracht. 4 bedden in plaats van 5, waaronder een , best smal, 2 persoons bed. Dat is dan deze keer voor Sikke en Ben…..Nee hoor, ik maak aan de dame duidelijk dat we echt 5 bedden willen en ze belooft het bed op de dames kamer extra op te maken. Gelukkig?

Na de douche en de dagelijkse pelgrims was gaan we Bazas bezoeken met de kathedraal.

Ook binnen de kerk vind ik het heel sfeervol. Glas in lood ramen en grote schilderijen.

En….We vinden weer een terras. Uit de wind net aangenaam. Hier ontmoeten we Arie Vreeburg, die begin april is vertrokken uit Vezelay en met een karretje de Camino loopt. Erg gezellig. Natuurlijk nuttigen wij er ons etappedrankje. Proost!!

4 reacties op “Dag 8 Auros – Bazas

  1. Toch ook nog tijd voor een bezichtiging prachtige kerk , na een mooie wandeldag en wat een mooie slaapplek .. goede nachtrust en morgen weer fris de lanen in en de paden op .

  2. He,Mieke
    Ik volg jullie al gans de week op deze puurnatuur-route .
    Op de mooie foto’s zie je er zo ontspannen uit ,na zo’n hele week stappen!
    Bedankt dat we mogen meegenieten van dat alles!
    Groetjes uit Vlaams-Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.