Dag 7 La Reole – Auros

25 april 2017, 24 km, regen 14 graden

Toos en Ivonne werden met de auto ook naar een adres buiten La Reole gebracht. En wat voor een adres! Zeer gastvrij en met een zwembad. De dame had hen goed verwend met een heerlijk maal en een goed ontbijt. Zoals je dat nooit vantevoren kunt weten, was het adres waar Sikke, Ben en ik waren een soort van oud Vintage museum. Alsof er in geen 40 jaar iets veranderd was…. Louis en Pierrinne beiden 77 jaar, hebben ons ook verwend met een goed maal. Een enorme kip, boontjes en salade. Prima.

We gingen om 8 uur de deur uit, niet wetend waar Toos en Ivonne zouden zijn. Het kwam toch goed. Op een kruising voorbij de brug waren de schaapjes weer terug en konden we de route weer oppakken.

Dat is een andere dag. Met regen vertrekken en door het opgefriste landschap lopen. De kleuren zijn frisgroen, en het ruikt heerlijk. Ook in mijn regenkleding heb ik het naar mijn zin. Een wegberm gevuld met fluitekruid maakt het compleet.

We gaan op weg naar Basanne.

Op het pleintje van Basanne vinden we een schuilplaats. Dat zijn van die mooie Camino kadootjes. Je bent toe aan pauze en je vindt er een.

Het blijft licht glooiend en we lopen over kleine weggetjes. Zelfs een klein stukje over een graspad.

We schieten lekker op vandaag. Toen we dachten we zijn er bijna en zijn toe aan even pauze, zien we een boerenbedrijf met paarden en we gaan vragen of we even mogen rusten. Dat is goed! Zo zitten we op het terras en we krijgen zelfs koffie. Genieten!

Tja….We dachten dat we er bijna waren. Alleen waren we vergeten de route te volgen, en missen daardoor een afslag naar een bospaadje naar rechts. In plaats van 2,5 km blijkt het 4,5 km te zijn. We hebben “een nieuwe weg gevonden”. Om 15 uur komen we bij het kasteel aan waar de pelgrimsherberg is gevestigd. Via een oprijlaan gaan we naar ons verblijf.

Het is naast het terrein van het kasteel. Ook hebben we hier een maaltijd gereserveerd. Dat blijken we zelf te moeten afmaken…. Een soort van zelfbedienings maaltijd. Soms is het veel beter dan verwacht….Nu is het wat minder. We hebben een bed en genieten ervan.

2 reacties op “Dag 7 La Reole – Auros

  1. Een beetje regen wat maakt het uit , heerlijk zoals je dat omschrijft kan het bijna ruiken de regen op de aarde .. succes morgen ..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.