Dag 6 Saint Ferme – La Reole

24 april 2017, 20 km nog steeds zonnig, in de ochtend fris (5 graden), in de middag 25

Annemarie, de vrijwilliger, van de herberg in Saint Ferme, zorgt heel goed voor ons. Een keurige schone herberg en gisteren een super maal. Couscous salade met verse groenten en als hoofdmaal rundvlees met aardappelen en wortel. En ook het ontbijt was prima verzorgd. Opgewekt gaan we om 8 uur de deur uit. Ann uit Alaska was onze kamergenoot. In de herberg kunnen 6 personen slapen…

Deze etappe is veelal over verharde boerenweggetjes. Het is licht glooiend en we zien enorme wijngaarden. Keurig gesnoeid en alvast lijnen erboven, waar de ranken met druiven kunnen groeien. Zo ver je kunt kijken.

Na 7 km zijn we in Coutures en we vinden een plekje om even uit te rusten bij de kerk. Sikke en Ben zijn 2 echte Camino maatjes. Beiden kunnen ze in turbo gaan, waarbij ze zeker 5 km per uur gaan.

Hier in Coutures komen Conny en Ronny ons voorbij. Ronny kon niet meer in de herberg en is gestart in Pellegrue. Leuk om ze weer te zien en een praatje te maken

Voor de afwisseling krijgen we toch nog een graspad, over het land van de boer. Goed kijken hier, anders loop je er zo voorbij.

We hebben de etappe vandaag mooi in 3-en verdeeld. 2x pauze, inclusief een middagdutje van Sikke en Ivonne. Om 15 uur komen we La Reole binnen. Een mooi oud centrum.

En jawel…Hier is de kerk geopend en kunnen we een kaarsje aansteken. Voor mij een speciale moment om stil te staan bij 2 vriendinnen die ziek zijn. Vanaf deze plaats wens ik ze van harte beterschap. Ook Toos en Ivonne steken een kaarsje aan voor hun dierbaren.

Voor het eerst deze week een terrasje voor ons etappedrankje….. Dat gaat erin. In Frankrijk voor mij een Panache. (Sneeuwwitje), een Radler kennen ze hier nog niet

Hier in La Reole is geen pelgrimsherberg, maar je logeert bij families en krijgt er ook een warme maaltijd. Een soort “vrienden op de fiets” adresjes. Spannend want Toos en Ivonne slapen ergens anders dan wij…. Daar gaan ze.

Enig misverstand over de plaats waar we elkaar morgen weer ontmoeten. Met de telefoon van Ben naar Toos gebeld en onze gastadressen met elkaar verbonden. Dat werkt. We gaan elkaar weer bij een kanaal ontmoeten, want daar woont de mevrouw waar Toos en Ivonne zijn.

3 reacties op “Dag 6 Saint Ferme – La Reole

  1. Het is weer fijn en mooi om te lezen hoe jullie je vermaken! Ook paps leest mee!
    Mams zal trots op je zijn Ivon!! ♡

  2. Wat een tempo hebben jullie zeg! Leuk om jullie zo te volgen vanuit het best nog frisse Nederland 8 graden en onweers- en hagelbuien. Hele fijne Camino verder!

  3. Wat een geluk dat we dan de mobieltjes hebben , of toch niet !! vroeger moest het zonder en ik denk dat dat toch wel meer inhoud had … maar goed weer genoten van jullie verhaal ..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.