Dag 5 Eynesse – Saint Ferme

23 april, 20,7 km, zeer zonnig 27 graden

Gisteren hadden Ivonne en Sikke voor het eten gezorgd. Een 4 gangen pelgrimsmenu. Soep, salade met vis en stokbrood, kaasplankje en een vruchtentaartje. Daar word je als medepelgrim toch helemaal blij van?

We hebben ook vandaag een “Camino engel”. Miriam is 1 etappe voor en die heeft de overnachting in Saint Ferme geregeld. Dat gaat goed zo. Fijn als je hulp krijgt!

Jean-Luc en Amalia hebben ons verwend met een uitgebreid ontbijt. Een fijne gastvrije plek voor de pelgrims. Aanbevolen! (Let wel: het is nog 8 km van Saint Foy la Grande) We nemen uitgebreid afscheid deze ochtend.

Het mooie weer kan niet op. Alweer een dag met alleen maar zo’n. Lange lage zon geeft schaduwen van Ivonne, Toos en mij. We genieten van elke stap.

Deze dag is minder heuvelachtig, wel voortdurend glooiend. Meestal over de verharde weg. Niet minder mooi!

We lopen lekker door in de koele ochtend. Na 2 uur hebben we pauze bij de wijngaarden van de Bordeaux.

We voelen ons al echt een team! Dit blijkt uit onze voeten…5 verschillende voeten, 5 verschillende mensen, ieder zijn eigenheid, zijn wie bent, zo mag je ook zijn. Samen op pad.

In Pellegrue ontmoeten we de eerste andere pelgrims. Ronny uit België en Conny uit Alaska. Zij wisten te noemen dat wij de 5 uit Nederland zijn. De Camino tam-tam werkt! Conny gaat naar dezelfde herberg toe.

Een hele mooie sfeervolle kerk in Pellegrue. Helaas was ook die gesloten. Bij deze kerk hebben we in de schaduw geluncht. Ik ging nog even vragen of iemand de kerk wilde openen, maar dat kon niet.

Onderweg naar Saint-Ferme vinden we een open kruis. Kunstig gemaakt van smeed ijzer.

In Saint Ferme worden we gastvrij ontvangen door de vrijwilligster Annemarie van de herberg. Deze dag 20,6 km. Dat voelt heel goed. Ieder loopt vandaag lekker. Het lijkt of we weer gewend raken aan de km en de rugzakken. Morgen nog een dag met mooi weer. We zien er naar uit.

4 reacties op “Dag 5 Eynesse – Saint Ferme

  1. Eindelijk het hele verhaal bijgelezen. Wat een mooie tocht weer Vonne; roept veel herinneringen bij mij op. Ben benieuwd hoe het met je voeten gaat.

  2. Twee dagen bijgelezen, heerlijk, kijk al weer uit naar morgen . Fijn dat jullie ieder zo zijn eigen is maar toch ook wel weer samen .. mooie dag voor morgen toegewenst..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.